«Παιχνίδι» του pattern ή όλα ροζ; Τα 8 home trends της άνοιξης (ιδανικά και για κάθε εποχή)

«Παιχνίδι» του pattern ή όλα ροζ; Τα 8 home trends της άνοιξης (ιδανικά και για κάθε εποχή)

Άνοιξη σημαίνει αλλαγή και να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις το σπίτι σου.

Η άνοιξη είναι αναμφίβολα μια εποχή αλλαγής. Ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο καλός, η μέρα μεγαλώνει, τα λουλούδια ανθίζουν. Όλη αυτή η ανανέωση, λοιπόν, μας βάζει σε mood ανανέωσης και του σπιτιού.

Φυσικά, δεν μιλάμε για ολική ανακαίνιση ή κάτι εξαιρετικά κοστοβόρο, αλλά για μικρές αλλαγές που θα δώσουν άλλον αέρα στον χώρο σου. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Υιοθετώντας κάποιο από τα top home trends της άνοιξης, τα οποία ενδείκνυνται και για κάθε εποχή.

Τα λάθη που κάνεις όταν διακοσμείς ένα πολύ μικρό διαμέρισμα

Τα home trends που αξίζει να δοκιμάσεις αυτήν την άνοιξη (αλλά και γενικά)

#1 Απροσδόκητα έργα τέχνης

https://www.instagram.com/p/CcGctcpJjba

Τα ιδιαίτερα, τολμηρά και ξεχωριστά έργα τέχνης δίνουν πάντα ένα άλλο class στη διακόσμηση του σπιτιού. Αυτήν την άνοιξη είναι super hot trends, αλλά και γενικότερα- κάθε εποχή- μπορούν να δώσουν άλλον αέρα στον χώρο σου.

#2 Παστέλ αποχρώσεις

https://www.instagram.com/p/CZr6-_DPoFb

Μπορεί οι παστέλ αποχρώσεις να είναι συνδεδεμένες με πιο κοριτσίστικους χώρους, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αν συνδυαστούν σωστά, μπορεί να γίνουν πραγματικά deco θαύματα.

#3 Όλα… στο μοβ

mov.jpg

Τα χρώματα που είναι εμπνευσμένα από λουλούδια θα είναι πάντα δημοφιλή για την άνοιξη, όμως υπάρχει μια απόχρωση που ξεχωρίζει τη φετινή σεζόν. Ο λόγος για το μοβ. Το μοβ είναι αγαπημένο χρώμα των 80s, εδώ και καιρό έχει κατακλύσει τον κόσμο των διακοσμητών και θεωρείται ένα από τα πιο hot για την άνοιξη του 2023. Για να χρησιμοποιηθεί και σε μεγάλες αλλά και σε μικρές επιφάνειες.

#4 Το «παιχνίδι» του pattern

pattern.jpg

Οι ταπετσαρίες με πολλά σχέδια σε ένα δωμάτιο είναι από τα πιο hot home trends της άνοιξης. Δοκίμασε να βάλεις ταπετσαρία με pattern είτε στο μπάνιο, είτε στην κρεβατοκάμαρα, είτε σε μία ντουλάπα και αμέσως θα δώσεις πιο fashionable vibes στο σπίτι σου.

#5 Φέρε το έξω… μέσα

https://www.instagram.com/p/Chubo8AtRNg

Αν σου αρέσει να περνάς χρόνο στη φύση, μπορείς να φέρεις τη φύση στο σπίτι σου. Γέμισε βάζα το σπίτι με χρωματιστά λουλούδια και φέρε την άνοιξη στον χώρο σου.

#6 Layers, layers, layers

https://www.instagram.com/p/CiVFrQTucBh

Στρώματα από το ίδιο μοτίβο, το ίδιο χρώμα ή την ίδια υφή θα «παίξουν» πολύ την άνοιξη.

#7 Vintage σχέδια

https://www.instagram.com/p/CiEQjtFLmME

Σχεδιαστικά στοιχεία που υπάρχουν εδώ και αιώνες επανεμφανίζονται και ως τάσεις στο σπίτι, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, που είναι ταυτόχρονα διαχρονική και κομψή. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία, όμως; Φυσικά και γήινα υλικά, όπως ο γύψος στους τοίχους, χειροποίητα πλακάκια και διάφορα vintage αξεσουάρ.

#8 Όλα ροζ

https://www.instagram.com/p/Cn4RA2jOa8N

Το έντονο ροζ είναι μεγάλη τάση φέτος. Βάλε ροζ στους τοίχους ή τα ντουλάπια σου και «αγκάλιασε» την τάση, που θα δώσει ένα πιο funky vibe στο σπιτικό σου.