Summer delish! Ξέρουμε πώς θα οργανώσεις την απόλυτη pizza και mocktail βραδιά στο μπαλκόνι σου

Summer delish! Ξέρουμε πώς θα οργανώσεις την απόλυτη pizza και mocktail βραδιά στο μπαλκόνι σου

Πώς θα οργανώσεις μία αξέχαστη pizza και mocktail ή cocktail βραδιά στο σπίτι, αν δεν «το έχεις» με τη μαγειρική ή δεν έχεις εντρυφήσει στον κόσμο των mixologist;

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή του «έξω» όμως, αν κινείσαι κάθε μέρα σε έντονους ρυθμούς, ξέρεις πως δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να συγκριθεί με μία βραδιά με pizza και δροσιστικά ροφήματα στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, δηλαδή με ένα after work ραντεβού που θα σε βρει να χαλαρώνεις με τις φίλες σου, απολαμβάνοντας γευστικές, σπιτικές δημιουργίες και συζητώντας για το dating, τα όνειρα και τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Το ερώτημα είναι, βέβαια, το εξής: Πώς θα οργανώσεις μία αξέχαστη pizza και mocktail ή cocktail βραδιά στο σπίτι, αν δεν «το έχεις» με τη μαγειρική ή δεν έχεις εντρυφήσει στον κόσμο των mixologist;

Αν δεν έχεις ιδέα από πού να ξεκινήσεις, κάνε την αρχή με τα τρόφιμα, τα φρούτα και τις συσκευές που θα χρειαστείς στην κουζίνα σου. Το τι θα χρειαστείς, θα το μάθεις ρίχνοντας μία ματιά στις δοκιμασμένες και αγαπημένες μας συνταγές, που συγκεντρώσαμε για εσένα -και μας ευχαριστείς μετά!

image003.jpg

Η πιο γευστική, σπιτική pizza δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο

Θέλεις να σερβίρεις pizza στην παρέα σου, αλλά θα προτιμούσες να ετοίμαζες μία πιο απλή και ευφάνταστη συνταγή; Τι λες για pizza waffles με ντιπ ντομάτας και κρέμας τυριού; Η προετοιμασία τους είναι εύκολη, θα χρειαστείς μόλις 20 λεπτά για να τις ετοιμάσεις, ενώ η γεύση τους θα σε ανταμείψει.

Για να ετοιμάσεις τις pizza waffles, θα χρειαστείς στην κουζίνα σου τα εξής υλικά (για πέντε με οκτώ άτομα):

  • 50 γρ. γκούντα
  • 150 γρ. αλεύρι ντίνκελ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 μέτριο αβγό
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 125 ml πλήρες γάλα (ή εναλλακτική vegan επιλογή)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 5 χιλιοστών
  • 2 φέτες μαγειρεμένο ζαμπόν, κομμένες σε κομμάτια 5 χιλιοστών
  • 4 φέτες σαλάμι, κομμένες σε κομμάτια 5 χιλιοστών

Ώρα για το ντιπ ντομάτας και κρέμας τυριού! Θα το ετοιμάσεις σε πέντε λεπτά και για αυτό, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 3 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. τυρί κουάρκ χαμηλών λιπαρών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. (κατεψυγμένα) ιταλικά βότανα
image005.jpg

Σειρά να περάσεις στην προετοιμασία της συνταγής. Τα βήματα δεν είναι δύσκολα, αλλά είναι σημαντικό να διαθέτεις στην κουζίνα σου τα κατάλληλα kitchen tools, που για εμάς πρόκειται για μία βαφλίερα και το ραβδομπλέντερ Multiquick 7075X της Braun!

image007.jpg

Αρχικά, θα τρίψεις το τυρί Gouda χρησιμοποιώντας τον ένθετο τρίφτη του εξαρτήματος του ραβδομπλέντερ της Braun Multiquick 7075X (1,5 λίτρο). Στη συνέχεια θα προσθέσεις όλα τα ξηρά υλικά στο μπολ του ραβδομπλέντερ και θα ανακατέψεις χρησιμοποιώντας τον γάντζο ζύμης. Με το ραβδομπλέντερ σε λειτουργία, θα προσθέσεις όλα τα υγρά υλικά μέσω του σωλήνα τροφοδοσίας και θα ανακατέψεις μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα -κάτι που θα συμβεί σε ένα περίπου λεπτό!

image009.png

Αμέσως μετά, θα ζεστάνεις τη βαφλιέρα και θα γεμίσεις κάθε τμήμα της με τρεις ή τέσσερις κουταλιές της σούπας ζύμη. Έπειτα, θα ψήσεις τις βάφλες μέχρι να ροδίσουν. Θα ετοιμάσεις το ντιπ με τον αναδευτήρα του ραβδομπλέντερ και θα ανακατέψεις όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν κρέμα. Στο τέλος, θα ρίξεις το αλάτι και το πιπέρι και θα σερβίρεις.

Σε κάθε περίπτωση, αν επιμένεις στις κλασικές επιλογές, να θυμάσαι πως με τα ραβδομπλέντερ της Braun, όπως το Multiquick 7075X, μπορείς να ετοιμάσεις εύκολα και το δικό σου ζυμάρι για πίτσα!

image011.jpg

Extra tip: Μπορείς να ετοιμάσεις τη συγκεκριμένη συνταγή, χρησιμοποιώντας και το ραβδομπλέντερ MultiQuick 7 MQ 7087X της Braun.

image013.jpg

Αναζωογονητικά mocktail που κάνουν level up στις καλοκαιρινές βραδιές

Σπιτική, καλοκαιρινή βραδιά χωρίς ένα refreshing ρόφημα δεν γίνεται. Το θέμα είναι τι mocktail ή cocktail να ετοιμάσεις, για να εκπλήξεις ευχάριστα τους ουρανίσκους της παρέας και παράλληλα, να δώσεις μία αναζωογονητική «νότα» στο ραντεβού σας.

Σου έχουμε, λοιπόν, μία αγαπημένη μας πρόταση, που είναι τόσο δροσερή, αρωματική και γευστική, που θα θέλεις να την απολαμβάνεις κάθε μέρα αυτό το καλοκαίρι. Ο λόγος για το aqua fresca με καρπούζι και αγγούρι!

Τι θα χρειαστείς στην κουζίνα σου για να ετοιμάσεις αυτό το αναζωογονητικό mocktail; Για να σερβίρεις έξι άτομα, φρόντισε να έχεις δίπλα σου το απαραίτητο ραβδομπλέντερ και προμηθεύσου τα εξής υλικά:

  • ½ μικρό καρπούζι, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους και χωρίς κουκούτσια
  • 1 μεγάλο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους και χωρίς σπόρους
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Χυμό από 3 λάιμ
  • 10 φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 10 παγάκια

Ας περάσουμε τώρα στην προετοιμασία της συνταγής! Για να την ετοιμάσεις, αρχικά θα ξεφλουδίσεις το καρπούζι, θα βγάλεις τα κουκούτσια και θα το κόψεις σε μικρούς κύβους. Το ίδιο θα κάνεις και με το αγγούρι.

Στη συνέχεια, θα βάλεις τα παγάκια στο κοπτήριο/εξάρτημα μπλέντερ 1,2L του ραβδομπλέντερ MQ9147 της Braun και θα συνδέσεις το μοτέρ του. Θα θρυμματίσεις σε υψηλή ταχύτητα, πατώντας μέχρι το τέρμα το κουμπί Smart Speed της συσκευής. Έπειτα, θα μεταφέρεις τον θρυμματισμένο πάγο σε έξι ψηλά ποτήρια.

image015.jpg

Επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσεις όλα τα υπόλοιπα υλικά στο κοπτήριο/μπλέντερ και να ανακατέψεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, θα σερβίρεις στα ποτήρια με τον τριμμένο πάγο και θα γαρνίρεις με ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας.

Extra tip: Μπορείς πολύ εύκολα να ετοιμάσεις το συγκεκριμένο, καλοκαιρινό ρόφημα, χρησιμοποιώντας, επίσης, το ραβδομπλέντερ MQ3045 WH Aperitive ή το MQ 5245 Aperitive.

image016.jpg

Αν, βέβαια, θέλεις περισσότερη έμπνευση για τις σπιτικές cocktail ή mocktail βραδιές στο σπίτι, μία λεμονάδα είναι πάντα μία καλή ιδέα. Τι θα έλεγες όμως, να έδινες ένα twist στην κλασική συνταγή, ετοιμάζοντας μία δροσερή λεμονάδα με ανανά ή με goji berry, πορτοκάλι, τζίντζερ και κουρκουμά;

Τι λες για μία frozen, καλοκαιρινή δημιουργία που θα απογειώσει το ραντεβού σας;

Αν διαβάζοντας τις παραπάνω συνταγές σου άνοιξε η όρεξη, σου έχουμε μία γλυκιά δημιουργία για το «κλείσιμο» της βραδιάς που θα θέλεις να ετοιμάσεις απόψε κιόλας. Ο λόγος για το παγωμένο γιαούρτι μάνγκο-βανίλια με μαριναρισμένες φράουλες σε ελαιόλαδο και φρούτα του πάθους!

Για να ετοιμάσεις τη συνταγή, θα χρειαστείς τα εξής υλικά (για έξι άτομα):

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

  • 500 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φρούτο του πάθους (χυμός και σπόροι)

Για το παγωμένο γιαούρτι μάνγκο-βανίλια

  • 2 ολόκληρα μάνγκο, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Χυμό από ένα λάιμ

Ας περάσουμε στην ετοιμασία της συνταγής, που είναι πραγματικά εύκολη, αν έχεις στο σπίτι σου το κατάλληλο ραβδομπλέντερ, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι άλλο από το ραβδομπλέντερ MQ9147X της Braun! Αρχικά, για τη μαρινάδα θα βάλεις όλα τα υλικά στον κάδο/μπλέντερ 1,25L και θα ανακατέψεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλεις ένα λείο ντρέσινγκ, προτίμησε τη λειτουργία pulse στη συσκευή. Στη συνέχεια θα τοποθετήσεις τις κομμένες φράουλες σε μπολ, θα τις περιχύσεις με τη μαρινάδα και θα τις αφήσεις για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Για το παγωμένο γιαούρτι με μάνγκο και βανίλια, θα κόψεις τη σάρκα του μάνγκο σε φέτες και από τις δύο πλευρές. Έπειτα, θα αφαιρέσεις τη σάρκα του μάνγκο από τη φλούδα και θα το τοποθετήσεις σε ένα αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη για τέσσερις ώρες ή μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Επόμενο βήμα είναι το να τοποθετήσεις το κατεψυγμένο μάνγκο μαζί με τον χυμό λάιμ και το γιαούρτι μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας στον κάδο/μπλέντερ 1,25L του MQ9147X της Braun και να ανακατέψεις, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Να θυμάσαι απλώς να ξεκινήσεις με χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά να ανεβαίνεις στην υψηλή. Τέλος, θα μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και θα σερβίρεις με τις μαριναρισμένες φράουλες!

Extra tip: Η συγκεκριμένη, απολαυστική συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί και με το ραβδομπλέντερ MQ3045 WH Aperitive ή το MQ 5245 Aperitive της Braun.

image018.png

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Δώσε σήμερα κιόλας ραντεβού στο μπαλκόνι σου για pizza waffles, refreshing ροφήματα και frozen, γλυκές δημιουργίες και κάνε την αρχή για μία καλοκαιρινή συνήθεια, που θα θέλετε να επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά!