Μπαλκόνι: Η αδυναμία μας κάθε καλοκαίρι!

Μπαλκόνι: Η αδυναμία μας κάθε καλοκαίρι!

Καλοκαίρι στο μπαλκόνι!

Τους καλοκαιρινούς μήνες αναζητάμε τρόπους για να περνάμε όσο μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας μπορούμε σε εξωτερικούς χώρους. Γι’ αυτό και το μπαλκόνι γίνεται ένας από τους πιο αγαπημένους χώρους του σπιτιού! Ανάλογα με τη διάθεση και το χρόνο της μέρας που αγαπάει ο καθένας να απολαμβάνει το μπαλκόνι ή τη βεράντα του, το Spitishop είναι εδώ για να δώσει τις πιο όμορφες ιδέες για να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε ένα χαλαρωτικό καθιστικό, την αγαπημένη τραπεζαρία ή την πιο ρομαντική κρεβατοκάμαρα.

Ένα σαλόνι στο μπαλκόνι σας!

Αν απολαμβάνετε την πρώτη γουλιά καφέ το πρωί στον καναπέ σας ή αν περιμένετε πώς και πώς να σουρουπώσει για να μαζευτείτε στο σαλόνι με την οικογένεια και τους φίλους και να πείτε τα νέα σας, μάλλον είναι απαραίτητο να μεταφέρετε το δικό σας χώρο χαλάρωσης σε καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι.

s02.jpg

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο με το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε και θα αλλάξει κατευθείαν όλο το σκηνικό, είναι ένα ψάθινο καλοκαιρινό χαλί που θα χαλαρώσει την ατμόσφαιρα και θα σας κάνει να νιώθετε την οικεία ατμόσφαιρα του σαλονιού σας. Ανάλογα με τα χρώματα στο μπαλκόνι, τα είδη επίπλων που έχετε και τα υπόλοιπα στοιχεία που το πλαισιώνουν μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε χαλιά με το φυσικό μπεζ χρώμα της ψάθας ή έντονα χρώματα που θα δώσουν πολύ καλοκαιρινά και ζωηρά vibes στο μπαλκόνι.

s03.jpg

Αν το μπαλκόνι σας είναι μικρό, τότε προτιμήστε έναν ψάθινο διάδρομο που θα σας χαρίσει το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Αν δεν έχετε ήδη κάποιο τραπέζι με καρέκλες στο μπαλκόνι σας, στο Spitishop θα βρείτε διάφορα είδη επίπλων εξωτερικού χώρου και κήπου για να διαμορφώσετε το ιδανικό πλαίσιο για το δικό σας μπαλκόνι.

s04.jpg

Μια τάση των τελευταίων ετών για όσους αγαπούν τα boho σκηνικά είναι οι ξύλινες παλέτες στημένες με τρόπο που δημιουργούν καναπέ. Προσθέτοντας μαξιλάρες και 1-2 σκαμπό ή ψάθινα πουφ θα δημιουργήσετε έξτρα θέσεις για να μπορείτε να καλείτε όσους φίλους θέλετε και να περνάτε ευχάριστα τα καλοκαιρινά βράδια. Αν έχετε κάποιον παλιό καναπέ ή σετ καθιστικού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό αντί για τραπέζι με καρέκλες. Καλύψτε τις παλιές επιφάνειες με καλοκαιρινά ριχτάρια που θα τις προστατέψουν παράλληλα και από τη σκόνη, βάλτε μερικά διακοσμητικά μαξιλαράκια για να κάνετε ακόμα πιο αναπαυτικό το χώρο.

s05.jpg

Όσον αφορά στο τραπέζι, αν δεν έχετε χώρο για κάποιο μεγάλο σετ με καρέκλες ή αν δεν θέλετε να γεμίσετε το σκηνικό με κάποιο μεγάλο έπιπλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα-δύο βοηθητικά τραπεζάκια δίπλα από τις καρέκλες, τον καναπέ ή ό,τι άλλο έχετε επιλέξει για να κάθεστε.

Picture5.jpg

Τέλος, δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει τη χαλάρωση που προσφέρουν σε έναν χώρο οι κούνιες. Είτε είναι μεγάλες επιδαπέδιες, είτε πιο μικρές, boho κρεμαστές, οι κούνιες τείνουν να γίνονται πάντα η αγαπημένη θέση στο μπαλκόνι.

Φυτά

fyta.jpg

Δεν γίνεται να μιλάμε για τη διακόσμηση του μπαλκονιού χωρίς να αναφερθούμε στα φυτά. Όσοι αγαπάτε τα φυτά και σας αρέσει να ασχολείστε με την κηπουρική και τη φροντίδα τους, μη διστάσετε να δημιουργήσετε έναν κήπο στο μπαλκόνι σας! Διαλέξτε τα αγαπημένα σας φυτα και χρησιμοποιήστε ιδιαίτερα χρώματα και σχέδια σε γλάστρες και κασπώ που θα βρείτε στη μεγάλη συλλογή του Spitishop για να δώσετε ακόμα μεγαλύτερη ζωντάνια.

Με κρεμαστά φυτά και κασπώ με ιδιαίτερα λουλούδια μπορείτε να φτιάξετε και έναν εντυπωσιακό κρεμαστό κήπο που θα απογειώσει την ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι. Ειδικά, αν περιπλέξετε στα κρεμαστά φυτά διακοσμητικά φωτάκια - γιρλάντες, το σκηνικό που θα έχετε μόλις βραδιάζει θα είναι μαγικό και άκρως ρομαντικό. Αν σας αρέσει αυτή η ιδέα, μπορείτε να τυλίξετε μερικά ακόμη στα κάγκελα του μπαλκονιού, να τα κρεμάσετε στον τοίχο, να τα απλώσετε πάνω στο τραπέζι ή να τα κρεμάσετε από κάποιο παραβάν που θα λειτουργεί ως διαχωριστικό στο μπαλκόνι ή και ως φόντο στο πλαίσιο που έχετε φτιάξει!

fyta2.jpg

Φωτισμός

Picture9.jpg

Αν θέλετε κάτι πιο ήσυχο από τα λαμπάκια-γιρλάντες για τον φωτισμό στο μπαλκόνι, στο Spitishop θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φωτιστικά εξωτερικού χώρου για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο χώρο σας. Για να κάνετε πιο ρομαντική ατμόσφαιρα, η ιδανική καλοκαιρινή επιλογή είναι τα φαναράκια τα οποία μπορείτε είτε να τοποθετήσετε στο δάπεδο είτε να τα κρεμάσετε. Προτιμήστε φαναράκια αντί για κηροπήγια για να μη χρειάζεται να τα ξανανάβετε κάθε φορά που θα φυσάει λιγάκι. Όσοι συνδυάζετε μυρωδιές με εικόνες, επιλέξτε αρωματικά κεριά για τα φαναράκια αντί για απλά ώστε να δώσετε συγκεκριμένο και ιδιαίτερο άρωμα στο χώρο που δημιουργήσατε! Στους πιο πρακτικούς θα προτείναμε ένα κερί σιτρονέλας για να διώχνετε τους ανεπιθύμητους ιπτάμενους επισκέπτες.

#Spititip - Θερινό σινεμά: Αν ο χώρος σας το επιτρέπει, κρεμάστε ένα λευκό πανί ή χρησιμοποιήστε έναν λευκό τοίχο και με τη βοήθεια ενός προτζέκτορα δημιουργήστε το δικό σας θερινό σινεμά που θα προβάλλει μόνο τις αγαπημένες σας ταινίες!

Βγείτε έξω για φαγητό!

Picture10.jpg

Μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες το καλοκαίρι είναι να γευματίζουμε στο μπαλκόνι. Είτε μόνοι μας, είτε με φίλους και οικογένεια, η διάθεση αλλάζει και νιώθεις ότι έχεις βγει για φαγητό…έξω!

Αν θέλετε λοιπόν προστατέψετε το τραπέζι σας από σκόνη και να μπορείτε να απομακρύνετε πολύ εύκολα και γρήγορα τους λεκέδες, η λύση είναι τα αλέκιαστα τραπεζομάντηλα που θα βρείτε σε πολλά σχέδια, μεγέθη και χρώματα για να τα ταιριάξετε στη διακόσμηση του μπαλκονιού.

Picture11.jpg

Αν από την άλλη θέλετε να αφήσετε ακάλυπτο το τραπέζι, μπορείτε απλώς να βγάζετε μερικά σουπλά την ώρα του φαγητού. Είναι μια πολύ εύκολη λύση είτε πρόκειται για ατομικό γεύμα είτε για οικογενειακό τραπέζι στο μπαλκόνι.

Όπως και να επιλέξετε να στρώσετε το τραπέζι σας, ένας δίσκος σας είναι απαραίτητος για να μεταφέρετε τα γεύματα ή ό,τι θέλει η παρέα για να συνοδέψει το φαγητό και να δροσιστεί, πχ νερό, ένα αναψυκτικό ή μια σπιτική λεμονάδα. Χρησιμοποιήστε ένα όμορφο μπουκάλι ή μια κανάτα για να τα σερβίρετε!

Για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το γεύμα σας στο τραπέζι στο μπαλκόνι θα χρειαστείτε και αφράτα μαξιλάρια καθίσματος για τις καρέκλες, ιδανικά για εξωτερικούς χώρους.

Ύπνος κάτω από τα αστέρια!

Picture12.jpg

Υπάρχει πιο ιδανικό σκηνικό από το να κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια; Αν ο τόπος κατοικίας σας το επιτρέπει, η απάντηση είναι: όχι! Μεταφέρετε το στρώμα σας έξω για μια βραδιά με την κατάλληλη θερμοκρασία και απολαύστε έναν απ’ τους καλύτερους ύπνους που είχατε ποτέ!

Για τις πιο δροσερές νύχτες χρησιμοποιήστε μια καλοκαιρινή κουβέρτα για να σας κρατήσει σε μια καλή θερμοκρασία και για τις πιο ζεστές, θα προτείναμε ένα ζεύγος καλύμματα μαξιλαριών που με τη σύνθεσή τους αποτρέπουν τη θέρμανση του μαξιλαριού και έτσι θα ακουμπάτε το κεφάλι σας πάντα στη δροσερή μεριά του μαξιλαριού.

Αν μπείτε στη διαδικασία γι’ αυτό το σκηνικό, δε θα μπορέσετε να παραλείψετε την ιδέα του θερινού σινεμά που αναφέραμε πιο πάνω. Σκεφτείτε να πηγαίνετε για ύπνο με ταβάνι το νυχτερινό ουρανό και μπροστά σας να παίζει η αγαπημένη σας ταινία.

Επισκεφτείτε το spitishop.gr και βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να ανανεώσετε όμορφα κάθε γωνία του σπιτιού σας. Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στο blog του, για όμορφες προτάσεις διακόσμησης.