Ένα σαλόνι, αμέτρητες ιστορίες, όπως και οι στιγμές σου

Ένα σαλόνι, αμέτρητες ιστορίες, όπως και οι στιγμές σου

Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι η καθημερινότητά μου επαναλαμβάνεται, ότι ζω μία από τα ίδια και τα ίδια.

Ξέρεις όμως, τι άλλο σκέφτομαι συχνά; Ότι τελικά, μπορεί να είμαστε πιο δημιουργικοί, από όσο πιστεύουμε. Ότι οι ίδιες ρουτίνες, τα ίδια σκηνικά, τα ίδια έπιπλα, οι ίδιοι χώροι γύρω μας, τα σπίτια στα οποία ξυπνάμε το πρωί και επιστρέφουμε το βράδυ, γίνονται κάθε μέρα οι αφετηρίες από τις οποίες «ξεδιπλώνονται» οι πιο όμορφες ιστορίες μας.

Βλέπεις, στην ίδια κουζίνα που χθες έγινες σεφ, πέρυσι ερωτεύτηκες. Στο ίδιο σαλόνι που μία νύχτα έγινες ποιήτρια, χθες οργάνωσες τη δική σου επίδειξη μόδας. Στο ίδιο σπίτι που ζεις κάθε μέρα, γίνεται δημιουργός της καθημερινότητάς σου. Και ειλικρινά, υπάρχει κάτι πιο όμορφο και αισιόδοξο, από το να δημιουργείς κάθε μέρα νέες δυνατότητες, από τα ίδια σημεία του σπιτιού σου;

Όταν κάθε μέρα γίνεσαι παράλληλα businessman, gamer και σεφ

Αν με ρωτήσεις ποια είναι η σχέση μου με το σπίτι μου, θα σου πω ότι είναι περίπλοκη -ή τουλάχιστον έγινε τα τελευταία χρόνια. Από τότε που εργάζομαι εντός, το σπίτι μου είναι πολλά περισσότερα από ένα μέρος στο οποίο κοιμάμαι και χαλαρώνω. Είναι το home office μου, αλλά είναι και το μέρος στο οποίο δημιουργώ και διασκεδάζω με την παρέα μου, από όπου «ταξιδεύω» σε κόσμους που -κυριολεκτικά- δεν υπάρχουν.

Διότι όταν το πρωί κάθομαι στον αναπαυτικό, τριθέσιο καναπέ μου και ανοίγω το laptop μου για να απαντήσω στα πρώτα email της ημέρας, έχω ήδη σκεφτεί πώς από γραφείο, το σαλόνι μου θα μεταμορφωθεί το απόγευμα σε έναν μακρινό εξωπλανήτη ή τι θα σερβίρω στον κολλητό μου το βράδυ, όταν επισκεφτεί το αγαπημένο του… εστιατόριο.

Γιατί τα απογεύματα μετά την εργασία με βρίσκουν συχνά να χαλαρώνω στην αγαπημένη μου πολυθρόνα, απολαμβάνοντας ένα gaming session, μέχρι να… ακούσω το κουδούνι και να υποδεχθώ τον κολλητό μου ο οποίος, όπως σε κάθε του επίσκεψη, θα κάτσει αναπαυτικά στην πολυθρόνα απέναντί μου και θα περιμένει να δοκιμάσει τι καλό μαγείρεψα. Ακόμη και αν δεν είναι καλό, βέβαια, θα το «τιμήσει», γιατί εκτιμά πως εκτός από workaholic και αθεράπευτος gamer, θέλω να γίνω και σεφ.

image005.jpg

Μήπως και ο δικός σου χώρος έμπνευσης είναι το σαλόνι σου;

Το ποιες θα είναι οι εμπειρίες και οι ιστορίες που θα δημιουργήσεις από το σαλόνι σου, βέβαια, εξαρτάται από το lifestyle, τα «θέλω» και τις προσωπικές σου ανάγκες. Και αν έχεις έμφυτη την ανάγκη για δημιουργικότητα, τότε γνωρίζεις καλά ότι οι δυνατότητες είναι αμέτρητες.

Πάρε για παράδειγμα τον αγαπημένο σου καναπέ, αυτόν που ερωτεύτηκες με την πρώτη ματιά εκείνο το πρωινό του Σαββάτου, σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ. Χθες ήταν το προσωπικό σου spa και σήμερα, έχει μετατραπεί στο showroom σου, στον δικό σου χώρο έμπνευσης.

Βλέποντας τα ρούχα σου απλωμένα στον καναπέ και τα νέα σου heels στο σκαμπό σου, βλέπεις μπροστά σου αμέτρητους συνδυασμούς, αμέτρητες δυνατότητες να εκφραστείς μέσα από το στυλ σου. Τι και αν το βράδυ θα σε βρει στο σπίτι; Τι και αν το πρωί, το σαλόνι σου μεταμορφωθεί σε home office; Σημασία έχει ότι ένιωσες ξανά creative με το στυλ σου, ότι έζησες μία διαφορετική εμπειρία μέσα στο σπίτι σου, ότι έδωσες στο ίδιο σκηνικό, μία άλλη «πνοή», πιο stylish και σίγουρα πιο δημιουργική.

Κάποιες φορές όλη η διασκέδαση που θέλεις, βρίσκεται indoors

Αν με ρωτήσεις, βέβαια, τι σκηνικό θέλω να δω στο σαλόνι μου απόψε, θα σου πω ότι το πρόγραμμα έχει διασκέδαση. Αυτό σημαίνει ότι από showroom και home office, το σαλόνι μου θα γίνει το private bar μου και ο αγαπημένος μου καναπές, ο πρωταγωνιστής της βραδιάς.

Το μόνο που μένει, είναι να συμπληρώσω τις λεπτομέρειες για να δημιουργήσω την κατάλληλη ατμόσφαιρα, περιμένοντας την παρέα. Και πίστεψέ με, ένα φωτιστικό ηχείο με Wi-Fi που κάνει τον ήχο της μουσικής να διαχέεται μέσα στο σπίτι και φυσικά, ένα φορητό τρόλεϊ, ώστε να έχεις άμεσα στη διάθεσή σου τα ποτά και τις βάσεις για τα αγαπημένα σου σπιτικά cocktails, θα κάνουν τη διαφορά. Και τόσο απλά, θα έχεις γίνει δημιουργός της πιο fun βραδιάς εντός.

Ποιο είναι , λοιπόν, το σκηνικό που θέλεις να δημιουργήσεις σήμερα στο σαλόνι σου; Ποια είναι τα «θέλω» σου; Τι έχεις ανάγκη; Ό,τι και αν ονειρεύεσαι ή φαντάζεσαι, να θυμάσαι πως κάποιες φορές, ό,τι χρειάζεσαι, βρίσκεται δίπλα σου. Αρκεί να έχεις τη φαντασία να δημιουργήσεις με αυτό νέες ιστορίες, να δεις τις αμέτρητες δυνατότητες πίσω από έναν καναπέ, ένα φωτιστικό, μία πολυθρόνα από την IKEA. Διότι, όπως και να το κάνουμε, όλοι μας είμαστε δημιουργοί. Αυτή είναι η φύση μας!