Δημιούργησε μία καθημερινότητα με αμέτρητες δυνατότητες, για να ζεις όπως θέλεις

Δημιούργησε μία καθημερινότητα με αμέτρητες δυνατότητες, για να ζεις όπως θέλεις

Όταν είσαι ο δημιουργός της ζωής σου, η μέρα ξεκινά όπως τη θέλεις.

Στην έντονη και απαιτητική καθημερινότητα που ζούμε, το να μπορούμε να δημιουργούμε αφορμές για επιπλέον χαλάρωση και διασκέδαση, είναι μεγάλη υπόθεση. Κάπου εδώ θα με ρωτήσεις, βέβαια, το εξής: Πώς γίνεται να δημιουργείς και να σχεδιάζεις κάθε μέρα, τις στιγμές που θέλεις να ζεις;

Αν το καλοσκεφτείς, λοιπόν, αυτό ακριβώς κάνεις, ακόμη και αν δεν το αντιλαμβάνεσαι. Γίνεσαι, δηλαδή, ο δημιουργός της ζωής σου, «χτίζεις» τις στιγμές σου προσπαθώντας να χωρέσεις σε αυτές τα μικρά ή τα μεγάλα «θέλω» σου, ακόμη και αν τελικά το κάνεις από το σαλόνι στο οποίο επιστρέφεις κάθε βράδυ, έπειτα από μία δύσκολη μέρα στο γραφείο και τους δρόμους της πόλης.

Όταν είσαι ο δημιουργός της ζωής σου, η μέρα ξεκινά όπως τη θέλεις

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι πολλές φορές η μέρα σου στο σπίτι μπορεί να ξεκινά… backwards ή για την ακρίβεια, να τη σχεδιάζεις έτσι, ώστε να καλύπτεις τις ιδιαίτερες ανάγκες σου. Και για να τα καταφέρεις, αρκεί να δεις τα πράγματα και τους χώρους γύρω σου από μία άλλη οπτική και να αναλογιστείς πώς μαζί τους μπορείς να δημιουργήσεις ατελείωτες δυνατότητες.

Στη δική μου περίπτωση, για παράδειγμα, δεν είναι τα βράδια, αλλά τα πρωινά που με βρίσκουν να αποκοιμιέμαι στον αναπαυτικό μου καναπέ, εκείνον που με προσοχή επέλεξα από την IKEA, για τα ιδιαίτερα άνετα μαξιλάρια του. Αυτό είναι το δικό μου «θέλω» και η ανάγκη μου να μαζέψω δυνάμεις και να χαλαρώσω, λίγο πριν μία ακόμη απαιτητική μέρα γεμάτη «πρέπει», με βρίσκει να απολαμβάνω μία πρωινή… siesta, μετά το πρωινό ξύπνημα.

Είναι μία εμπειρία, ένα ritual που έχω δημιουργήσει τα πρωινά, όταν το σαλόνι μου μετατρέπεται στο προσωπικό μου «βεστιάριο». Θα τοποθετήσω τις πιτζάμες μου στο σκαμπό δίπλα μου και τα ρούχα της ημέρας στην πολυθρόνα, στην οποία χαλαρώνω με λίγο gaming τα βράδια. Και αφού διαλέξω το business outfit of the day και εφόσον πιω μια γουλιά από τον espresso μου, θα τον αφήσω για λίγα λεπτά πίσω στο τραπέζι και θα αποκοιμηθώ ήρεμα.

Το να σχεδιάζεις κάθε μέρα, σημαίνει να γίνεσαι ο δημιουργός της ζωής σου

Τι και αν άλλοι ξεκινούν την ημέρα τους με βιασύνη; Εγώ έτσι θέλω να ζω τα πρωινά μου. Θέλω να είναι ήρεμα, χαλαρά, να μου δίνουν δύναμη. Και έτσι ακριβώς τα σχεδιάζω, τα δημιουργώ, όταν με βρίσκουν στο σπίτι. Γίνομαι δημιουργός του προσωπικού μου χώρου και αν παρατηρήσεις και εσύ τον δικό σου, το σκαμπό δίπλα σου, την πολυθρόνα σου, θα καταλάβεις ότι ακόμη και μερικά έπιπλα μπορούν να αποτελέσουν κάποιες φορές τις αφορμές που «ξεκλειδώνουν» αμέτρητες δυνατότητες, για να ζεις τις στιγμές σου, όπως τις θέλεις.

Για παράδειγμα, το σκαμπό που είναι το all-time favorite item στο προσωπικό μου «βεστιάριο», μπορεί να αποτελέσει για εσένα ή για τη μικρή σου, τη βάση για καλλιτεχνικές δημιουργίες. Εκεί όπου το απόγευμα, μετά το σχολείο ή το γραφείο, κάποιος θα καθίσει για να ζωγραφίσει, να σχεδιάσει τα όνειρά του, να αφήσει ελεύθερη τη δημιουργικότητά του.

Από ένα σκαμπό μπορεί να κάνει, επίσης, τα πρώτα της βήματα η μικρή ποιήτρια, η ζωγράφος ή η συγγραφέας που βρίσκεται σπίτι σου. Η μικρή δημιουργός που τα απογεύματα του φθινόπωρου, λίγο αφότου σκαρφιστεί τη νέα της ιστορία χαλαρώνοντας στην αγαπημένη της παιδική πολυθρόνα, εκείνη που της έκανες δώρο στην τελευταία εξόρμησή σας στην IKEA, θα ανάψει το φωτιστικό της, θα καθίσει στο σκαμπό της και γεμάτη όρεξη για δημιουργία, θα σχεδιάσει τον κόσμο, όπως εκείνη τον θέλει και τον φαντάζεται.

Να θυμάσαι ότι έχεις πάντα αμέτρητες δυνατότητες να κάνεις level up στη ζωή σου

Το να δημιουργείς την καθημερινότητά σου, όπως τη θέλεις, είναι μεγάλη υπόθεση. Αλήθεια όμως, είναι τόσο εφικτό, όσο φαντάζει; Αν με ρωτάς, θα σου πω ότι χρειάζεται απλώς να βλέπεις πέρα από το προφανές, να βλέπεις τις αμέτρητες εκφάνσεις και εκφράσεις, τις αμέτρητες δυνατότητες που μπορεί να έχει ένα αντικείμενο, ένας χώρος γύρω σου, ένα πτυσσόμενο τραπέζι στην κουζίνα σου.

Να το θυμάσαι αυτό την επόμενη φορά που θα μπεις βιαστική στην κουζίνα σου, λίγο πριν φύγεις για το γραφείο. Όταν θα ανέβεις βιαστική στο σκαμπό για να πιάσεις την αγαπημένη σου κούπα, που για ακόμη μία φορά βρέθηκε στο πιο ψηλό ντουλάπι. Τη στιγμή που θα κάτσεις στο σκαμπό σου για να δέσεις τα κορδόνια σου από τα αγαπημένα σου sneakers ή για να στείλεις μία χαμογελαστή selfie στην κολλητή σου, για «καλημέρα», αφού πρώτα κοιταχθείς στον καθρέφτη σου και πεις τα καθιερωμένα, positive affirmations. Ναι, είσαι όμορφη και ναι, θα τα καταφέρεις στο meeting.

Δημιουργικότητα. Αυτό είναι το «κλειδί» για να σχεδιάσεις μία καθημερινότητα γεμάτη με στιγμές, εμπειρίες, ιστορίες, που εσύ θέλεις και έχεις ανάγκη. Για να γίνεις ό,τι θέλεις. Και ό,τι χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις, βρίσκεται δίπλα σου, γύρω σου. Είναι μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι οι άνθρωποι έχουμε έμφυτη την τάση να δημιουργούμε, να εξελισσόμαστε. Και κάθε μέρα γινόμαστε οι δημιουργοί της ζωής μας, μέσα από τις επιλογές μας, μέσα από τον τρόπο που αξιοποιούμε τα αγαπημένα μας προϊόντα, ακόμη και όταν πρόκειται για το αγαπημένο μας σκαμπό από την IKEA.