Η μαγεία του να γίνεσαι κάθε μέρα ο δημιουργός της ζωής σου ξεκινώντας από τον αγαπημένο σου καναπέ

Η μαγεία του να γίνεσαι κάθε μέρα ο δημιουργός της ζωής σου ξεκινώντας από τον αγαπημένο σου καναπέ

Όταν η πριγκίπισσα επιστρέφει στο κάστρο της.

Η κάθε μέρα της ζωής μας, μας βρίσκει και κάπου αλλού, κάπου διαφορετικά. Άλλον στο γραφείο και άλλον στο πάρκο. Εμένα στο αγαπημένο μου καφέ στο κέντρο της Αθήνας και εσένα να περιμένεις το σχολικό, τη Μαρία να απολαμβάνει το πρωινό της και τη Χριστίνα να τρέχει να προλάβει το λεωφορείο.

Στο τέλος της ημέρας όμως, επιστρέφουμε πίσω στη βάση μας, στο σπίτι μας. Και τα απογεύματα ή τα βράδια μας, μας βρίσκουν στον αγαπημένο μας καναπέ, να δημιουργούμε μαζί καινούργιες ιστορίες, να προσπαθούμε να γεμίσουμε τον λίγο ελεύθερο χρόνο που μας μένει, το υπόλοιπο της ημέρας που τελειώνει, με όσα πραγματικά θέλουμε.

Τι και αν όσα θέλουμε είναι μεγάλα ή φαντάζουν μακρινά; Τι και αν άλλος θέλει να γίνει βασιλιάς, άλλος να ερωτευτεί ή να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του κόσμου; Οι άνθρωποι είμαστε δημιουργοί. Γιατί απλούστατα θέλουμε πράγματα. Και κάποιες φορές, το «ταξίδι» για να τα ζήσουμε, να τα σχεδιάσουμε και να τα αποκτήσουμε, δεν ξεκινά από κάπου μακριά, αλλά από την άνεση του προσωπικού μας χώρου, από την «αγκαλιά» του καναπέ μας.

Όταν η πριγκίπισσα επιστρέφει στο κάστρο της

Όλα αυτά σκέφτομαι, όταν κάποιες φορές κάνω μία παύση από τους έντονους ρυθμούς της ημέρας, για να παρατηρήσω τους ανθρώπους μου. Και ξέρεις κάτι; Πάντα θα με εκπλήσσουν, όπως η μικρή μου χθες το απόγευμα. Την προηγούμενη εβδομάδα ήθελε να γίνει rock-star, αλλά τελικά, αποφάσισε ότι της ταιριάζει περισσότερο να είναι πριγκίπισσα.

Έσπευσε, λοιπόν, να σχεδιάσει το δικό της βασίλειο. Και καθώς την παρακολουθούσα ανεβασμένη στον καναπέ που επιλέξαμε μαζί από την IKEA, να ζητωκραυγάζει από την κορυφή του κάστρου της, να γελάει, να ζει το απόγευμά της, όπως ακριβώς ήθελε, σκέφτηκα πόσο συναρπαστικό είναι το να ζούμε μαζί και να δημιουργούμε ατελείωτες δυνατότητες -παρέα ή και όχι πάντα.

Τι και αν λίγα λεπτά αργότερα η μικρή μου θα αλλάξει και πάλι γνώμη; Τι και αν από πριγκίπισσα αποφασίσει να μετατραπεί σε εξερευνήτρια και να χαθεί στη σκηνή της, μες στο μαγικό της δάσος; Θέλω πάντα να της δίνω τον χρόνο να δημιουργεί, να νιώθει ελεύθερη να σχεδιάζει και να ζει, όπως θέλει, στο σπίτι μας.

Ακόμη και όταν διακόψω το παιχνίδι της για την ώρα της μελέτης και εκείνη, θα με κοιτάξει λίγο παραπονεμένη, καθώς θα μαζεύει τα παιχνίδια της και θα τα βάζει προσεκτικά στην αγαπημένη της τσάντα, εκείνη που κάθε φορά «ξεκλειδώνει» αμέτρητες επιλογές διασκέδασης, θέλω να νιώθει άνετη. Θέλω να νιώθει ελεύθερη να κάτσει όπως θέλει στην παιδική της πολυθρόνα και να πει την Αλφαβήτα τραγουδιστά, να με κάνει περήφανη καθώς την κοιτώ από τη διπλανή πολυθρόνα!

Η μαγεία του να δημιουργείς αφορμές να σε φροντίζεις

Το να ζεις τη μία περιπέτεια μετά την άλλη, είναι σίγουρα μαγικό. Κάποιες φορές όμως, χρειάζεται να ρίχνεις τους ρυθμούς σου, για να μαζεύεις και πάλι ενέργεια για ακόμη περισσότερες δημιουργικές, συναρπαστικές εμπειρίες, είτε είσαι μαμά, είτε όχι.

Τις ημέρες, λοιπόν, που χρόνος «τρέχει» χωρίς να προλαβαίνω να τον προφτάσω, τις Δευτέρες που όλα μοιάζουν μουντά και δύσκολα, υπάρχει μία σκέψη που με κάνει από μόνη της να χαλαρώνω. Εκείνη που μου υπενθυμίζει ότι το βράδυ, που θα επιστρέψω από το γραφείο, θα χαλαρώσω στο δικό μου spa, στην «καρδιά» του σπιτιού μου.

Τι και αν η κάθε βραδιά με βρίσκει ξανά και ξανά στον καναπέ του σπιτιού μου; Για εμένα ακόμη και αυτός ο καναπές, «ξεκλειδώνει» αμέτρητες δυνατότητες. Μπορεί, λοιπόν, για τη μικρή μου να είναι το κάστρο της, για εμένα όμως είναι το προσωπικό μου pampering spot, το place to be για τις beauty «ιεροτελεστίες» μου. Γιατί όταν είσαι η δημιουργός της καθημερινότητάς σου, είναι πιο εύκολο να γεμίζεις τις στιγμές σου με όσα θέλεις.

Κλείνω, λοιπόν, τα μάτια και χαλαρώνω στην απαλή άνεση του καναπέ μου, αφήνοντας τον αφρό του να ξεκουράσει το σώμα μου, «αδειάζοντας» το μυαλό μου, ρίχνοντας μία ματιά στον καθρέφτη απέναντί μου και λέγοντάς μου πόσο πολύ με αγαπώ, για όσα δημιουργώ κάθε μέρα. Κάθε αρνητική σκέψη είναι πια σε pause και το μόνο που μένει να σκεφτώ, είναι το ποια κρέμα ημέρας από το beauty kit που βρίσκεται στο αγαπημένο μου σκαμπό, θα χρησιμοποιήσω στο spa μου απόψε.

Αν υπάρχει μία συμβουλή που μπορώ να σου δώσω, λοιπόν, είναι το να θυμάσαι πως οι δυνατότητες που έχεις, είναι αμέτρητες. Αρκεί να γίνεσαι κάθε μέρα η δημιουργός της ζωής σου, συνθέτοντας τις στιγμές, τις περιπέτειες που θέλεις να βιώσεις, ακόμη και αν τις ζεις από την άνεση του σπιτιού σου.

Διότι το ίδιο σκηνικό μπορεί να αποτελέσει συχνά τη βάση για πολλά «ταξίδια», για διαφορετικές εμπειρίες. Γιατί τη μία μέρα μπορεί να έχεις ανάγκη να επιστρέψεις στο σαλόνι σου και να είσαι μία πριγκίπισσα και την άλλη, εξερευνήτρια, ποιήτρια, rock-star. Το σημαντικό είναι να γεμίζεις την καθημερινότητά σου με στιγμές δημιουργίας. Αυτό είναι που κάνει, τελικά, τον άνθρωπο να ξεχωρίζει: Η όρεξη και η ανάγκη του για δημιουργία, ακόμη και όταν ο «καμβάς» του είναι ο αγαπημένος του καναπές από την IKEA!