Πώς να φέρεις λίγο φθινόπωρο στο σπίτι σου με μικρές αλλαγές στη διακόσμηση

Πώς να φέρεις λίγο φθινόπωρο στο σπίτι σου με μικρές αλλαγές στη διακόσμηση

Οι αλλαγές στο σπίτι ανανεώνουν τη διάθεσή μας και βρισκόμαστε στην κατάλληλη εποχή για να το εκμεταλλευτούμε!

Όταν τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν, ξέρεις ότι έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσεις το σπίτι σου για το φθινόπωρο. Ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος για να βάλεις λίγο φθινόπωρο μέσα στο σπίτι σου;

Συγκεντρώσαμε παρακάτω εύκολες, ανέξοδες ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση που δεν είναι υπερβολική.

Ώρα για κουβέρτες

Οι κουβέρτες είναι ο πρώτος τρόπος να μπεις για τα καλά στο κλίμα του φθινοπώρου, ακόμα και τώρα που ο καιρός δεν είναι ιδιαίτερα σταθερός. Για την Emily Brown, ιδρύτρια του Emily Lauren Interiors στο Όστιν του Τέξας, αυτό σημαίνει ότι «ανταλλάσσεις τα αέρινα καλοκαιρινά κλινοσκεπάσματα με τη ζεστασιά μιας μάλλινης κουβέρτας ή ενός ζεστού παπλώματος».

Φθινόπωρο και στα κεριά

Δημιούργησε την απόλυτη αισθητηριακή εμπειρία με τα αγαπημένα σου φθινοπωρινά αρώματα. Μπορείς να επιλέξετε ζεστά και πικάντικα ή μερικά γήινα αρωματικά κεριά που σου θυμίζουν και λίγο Χριστούγεννα.

Νέα χρωματική παλέτα

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ριζική ανακαίνιση. Πρόκειται για μικρές χρωματικές πινελιές, όπως μαξιλάρια, κουβέρτες ή έργα τέχνης, των οποίων τα χρώματα θα συμβαδίζουν περισσότερο με τους πιο ψυχρούς μήνες του χρόνου. Το μουσταρδί, το βαθύ κόκκινο, το μπορντό και το πράσινο της ελιάς είναι ιδανικά για αυτή την εποχή

Φωτισμός

Ο φωτισμός έχει τον τρόπο του να καθορίζει τη διάθεση. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι ιδανικός για τους μήνες του φθινοπώρου, αφού καταφέρνουν να διοχετεύσουν μία οικεία θαλπωρή που θα σε κάνει να θες να κουρνιάσεις με ζεστό τσάι και ένα καλό βιβλίο.

Αποξηραμένα λουλούδια

Τα αποξηραμένα λουλούδια αποκτούν πολύ διαφορετικές υφές και χρώματα σε σύγκριση με τα λουλούδια που έχουμε στον κήπο ή το μπαλκόνι μας. Μπορείς να φέρεις λίγη ζεστασιά στον χώρο επιλέγοντας αμάραντο, τριαντάφυλλο και πολλά άλλα. Ωστόσο, αν δεν σου αρέσουν τα λουλούδια, μπορείς να επιλέξεις αποξηραμένα φρούτα, βότανα ή χόρτα που έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.