Τρεις τρόποι για να αναβαθμίσεις το sustainable σπίτι σου αυτήν την Black Friday

Τρεις τρόποι για να αναβαθμίσεις το sustainable σπίτι σου αυτήν την Black Friday

Είσαι έτοιμη να κάνεις τις πιο sustainable αγορές, ώστε να αναδείξεις τους χώρους του σπιτιού σου με τον πιο eco- friendly τρόπο;

Η βιωσιμότητα είναι μία ανάγκη που επεκτείνεται εκτός από το φαγητό και τη μόδα και στο σπίτι σου. Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να επανεξετάσεις τις επιλογές σου, κάνοντας ένα search για όλα όσα μπορείς να αλλάξεις στον χώρο σου, ώστε να υιοθετήσεις ως τρόπο ζωής, το sustainable living. Τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκινήσεις να αποκτάς τις συνήθειες που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς δυσκολίες, χωρίς περιττά έξοδα, μόνο με τις σωστές στρατηγικές κινήσεις.

Φέτος, η Black Friday γίνεται eco-friendly και σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις τις πιο sustainable αγορές, ώστε να αναδείξεις τους χώρους του σπιτιού σου με τον πιο eco- friendly τρόπο. Εμείς ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό, ώστε να σε κατευθύνουμε στις «πράσινες» επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σου αυτόν τον χειμώνα, με αφετηρία το σπίτι σου.

#1 Smart lighting για ένα πιο «πράσινο» σπίτι

Για εσένα που πιστεύεις πως κάθε μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά, τι θα έλεγες αν τη φετινή Black Friday έκανες κάποιες οικολογικές επιλογές για τον φωτισμό του σπιτιού σου; Ο λόγος, φυσικά, για τα φωτιστικά LED που αποτελούν την άκρως οικολογική επιλογή. Ξεκίνα την έρευνα αγοράς για τον φωτισμό που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες σου, χωρίς σπατάλη ενέργειας.

Φαντάσου, ο φωτισμός που διαθέτει το σπίτι σου να μπορεί να εναλλάσσεται από χαλαρό σε έντονο, από φωτισμό για cocooning και home cinema nights σε φωτισμό για πάρτι. Τώρα που χειμωνιάζει, έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις τόσα διαφορετικά πράγματα μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, μετατρέποντας απλά τον φωτισμό σου σε πιο eco-friendly, χωρίς να βγεις εκτός budget.

joel-henry-pdIwPL3HU2s-unsplash.jpg

#2 Κάνε το σπίτι σου «φυσικό»

Τα διακοσμητικά υλικά που πρέπει να προσθέσεις στη wish list σου τη φετινή Black Friday, ώστε να διαφοροποιήσεις το σπίτι σου και να δώσεις γήινη αισθητική μπορεί να είναι τα μικρά χαλιά από ψάθα, που θα δώσουν στον χώρο μια πιο εξωτική νότα. Το bamboo και το ακατέργαστο ξύλο, επίσης, είναι από τα υλικά που θα μπορούσες να ψάξεις για τα έπιπλα σου, αν θέλεις να δημιουργήσεις τις πιο cozy, «πράσινες» γωνιές στο σπίτι σου. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να βρεις μια πολυθρόνα bamboo για το σαλόνι σου και να τη διακοσμήσεις με βαμβακερά μαξιλάρια σε γήινες αποχρώσεις για απόλυτες στιγμές χαλάρωσης.

Τη φετινή Black Friday την ονομάζουμε, επίσης, «πράσινη» γιατί σου δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσεις τον δικό σου κήπο μέσα στο σπίτι. Μπορείς να ξεκινήσεις να ψάχνεις για φυτά εσωτερικού χώρου, που θα μπορούσες να κρεμάσεις ή να τοποθετήσεις χαμηλά, για να ομορφύνει ο χώρος και να μειωθεί το στρες που σε καταβάλλει.

annie-spratt-S7viz8JWxwY-unsplash.jpg

#3 Οι πολυλειτουργικοί χώροι στο σπίτι που… αγαπούν το περιβάλλον

Το deal τη φετινή «Μαύρη Παρασκευή» είναι η επένδυση σε έπιπλα που έχουν παραπάνω από μία χρήση. Σκέψου τώρα έναν καναπέ κρεβάτι, που θα τον ανοίγεις, όποτε έχεις φιλοξενούμενους ή ένα γραφείο που είτε θα χρησιμοποιείς για να διαβάζεις, είτε για να απολαμβάνεις το γεύμα σου ή να ετοιμάζεσαι για τις βραδινές σου εξόδους. Και έναν καθρέφτη με κρυμμένα ράφια που θα έχεις όλα τα καλλυντικά και τις κρέμες σου για το skincare routine σου. Θα αναρωτιέσαι τώρα πώς αυτή η τακτική αποτελεί μια eco-friendly επιλογή και θα σου λύσουμε αμέσως την απορία. Αγοράζοντας λιγότερα έπιπλα από τα αγαπημένα σου φυσικά υλικά, δεν επιβαρύνεις το περιβάλλον!

angelique-emonet-TCMbTlzzaKs-unsplash-(1).jpg

Κάνε τη ζωή σου στο σπίτι πιο φιλική προς το περιβάλλον μέσα από τις μικρές αυτές αλλαγές. Αρκεί αυτήν την Black Friday να ετοιμάσεις εγκαίρως τη λίστα για τη διαμόρφωση του πιο sustainable σπιτιού.