Τα πιο high-tech Χριστούγεννα Επόμενης Γενιάς φέρουν την υπογραφή της Sonos

Τα πιο high-tech Χριστούγεννα Επόμενης Γενιάς φέρουν την υπογραφή της Sonos

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν (μετράς κι εσύ τις ημέρες;) και ήδη έχεις αρχίσει να σημειώνεις, όπως κάθε χρόνο, τα δώρα που θα κάνεις στη μαμά, την κολλητή, τον σύντροφό σου και τη συνάδελφο που σου «έτυχε» στο Secret Santa του γραφείου.

Μπορεί να μην είμαστε μέντιουμ, όμως είμαστε σίγουρες ότι τουλάχιστον κάποια από τις φίλες σου είναι tech lover που αγαπά τη μουσική και τις ταινίες και θέλει να τις απολαμβάνει στο max. Και επειδή θες το δώρο σου να το θυμούνται, αλλά και να κάνει ένα… update στην καθημερινότητά τους, ψάχνεις εκείνο το gadget που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία ήχου.

Καθώς οι επιλογές μπορεί να είναι πολλές, αλλά λίγες είναι αυτές που πραγματικά ξεχωρίζουν, επιλέξαμε για σένα το απόλυτο, «έξυπνο» ηχείο επόμενης γενιάς που υπόσχεται καθηλωτικές ακροάσεις. Κάτι μας λέει ότι δύσκολα θα μπορέσεις να πεις «όχι» σε ένα high-tech gadget που φέρνει το μέλλον, σήμερα.

1701949629937-517336093-image003.png

Η επανασχεδίαση ενός iconic ηχείου

Αν μιλάμε για πραγματικά ενημερωμένη tech lover, τότε θα είχε τρέξει να αγοράσει το Sonos One. Η τεχνολογία, όμως, σημειώνει πρόοδο -και μάλιστα με γρήγορο ρυθμό- και πλέον είναι εδώ η εξέλιξή του, το Sonos Era 100. Κάτι μας λέει πως, λογικά, η φίλη σου θα το έχει βάλει ήδη πολύ ψηλά στη wishlist της.

Μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του αλλά, χάρη στον κομψό σχεδιασμό του, μπορείς να το τοποθετήσεις άνετα σε κάθε ράφι, γραφείο, κομοδίνο ή ακόμα και στον σούπερ – στιλάτο πάγκο της κουζίνας σου. Ταυτόχρονα, διαθέτει ολοκαίνουργιο hardware και λογισμικό, με ακουστική και σχεδιασμό επόμενης γενιάς που προσφέρουν λεπτομερή στερεοφωνικό ήχο και βαθιά μπάσα που δεν τα περιμένεις από ένα compact ηχείο.

Επίσης, για εκείνη τη φίλη που θέλει να πετύχει το ιδανικό movie night, αρκεί να πούμε πως μπορεί να προσαρμόσει το σύστημά της προσθέτοντας δύο Era 100 ως πίσω ηχεία, σε συνδυασμό με το Sonos soundbar, για να δημιουργήσει ένα surround ηχοσύστημα. Κάπως έτσι, το home cinema ανεβαίνει σε άλλο level.

Premium και βιώσιμος σχεδιασμός

Αν τόσο εσύ όσο και το αγαπημένο σου πρόσωπο είστε οπαδοί του sustainable living, θα θες να επιλέξεις ένα δώρο που αντιπροσωπεύει τον τρόπο ζωή σας. Μάντεψε, το Sonos Era 100 έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, κάτω από 2 Watt, όταν είναι σε αδράνεια, ενώ διαθέτει και μία νέα προηγμένη λειτουργία όταν βρίσκεται σε sleep mode.

Bonus, έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR) ενώ για τη συσκευασία του χρησιμοποιείται χαρτί 100% βιώσιμης προέλευσης. Σε μία περίοδο που η βιωσιμότητα είναι -λίγο ή πολύ- μονόδρομος, είναι τέλειο που θα υπάρχει ένα ηχείο που έχει μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όχι;

Για να μην αναφέρουμε ότι το ηχείο -θες δεν θες- θα υπάρχει για καιρό στο σπίτι του αγαπημένου σου προσώπου, καθώς έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει στον χρόνο. Πρόσθεσε και ότι, εάν χρειαστεί, επισκευάζεται εύκολα, μειώνοντας τη χρήση υλικών όπως η κόλλα και χρησιμοποιώντας βίδες για εύκολη αποσυναρμολόγηση και επισκευή.

1701949650163-620430083-image005.png

Φυσικά, ως ηχείο επόμενης γενιάς, το Sonos Era 100 έχει προβλέψει για premium σχεδιασμό, διαθέτοντας ένα έξυπνο user interface, και αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα μέσω WiFi ή Bluetooth. Μάλιστα, μπορείς να συνδέσεις απευθείας και άλλες συσκευές ήχου όπως ένα πικάπ, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο auxiliary και τον προσαρμογέα γραμμής Sonos Line-In. Και αν το Trueplay σού είναι άγνωστη λέξη, αρκεί να σου πούμε πως αναλύει, μέσα από αυτή την τεχνολογία, την ακουστική του χώρου και βελτιστοποιεί το EQ του ηχείου με ένα μόνο πάτημα στην εφαρμογή Sonos.

Τι λες, μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις ο Άι Βασίλης που θα ήθελε να έχει κάθε ορκισμένη φαν της τεχνολογίας που αναζητά τον ήχο της επόμενης γενιάς;

Όσον αφορά το πού θα βρεις το Era 100 καθώς και τα υπόλοιπα ηχεία της Sonos, αρκεί να επισκεφτείς το site της Sonos.