Φουλ στο τούβλο

Φουλ στο τούβλο

Ένα loft στον Dusseldorf αγαπά τα τούβλα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Και προς τα μέσα.

Αυτό το υπέροχο σπίτι, δεν είναι μόνο ένα ευάερο loft. Είναι μια αποθήκη ενός παλιού εργοστασίου στην πόλη του Dusseldorf, η οποία απόφυγε ως εκ θαύματος την καταστροφή ή οποιαδήποτε ζημιά κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετατράπηκε σήμερα σε ένα σπίτι εκπληκτικού design.

Υπέροχα σχεδιασμένο γύρω από προσεκτικά ανακαινισμένα χαρακτηριστικά της εποχής, αυτό το loft των 600τ.μ. ανήκει σε ένα ζευγάρι με πάθος για την αρχιτεκτονική.

Η υποδοχή των επισκεπτών γίνεται από μια αυλή στην είσοδο, όπου η τούβλινη πρόσοψη του παλιού κτηρίου είναι προστατευμένη από υαλοπίνακες. Αυτά τα ιστορικά στοιχεία της μεγάλης κλίμακας πλινθοδομής είναι ορατά και σε όλο τον υπόλοιπο χώρο του σπιτιού, δίνοντάς του έναν μοναδικό χαρακτήρα και συνδυάζοντας το παλιό με το νέο.

Το σαλόνι είναι τεράστιο και περιβάλλεται από τοίχους με εκτεθειμένα τούβλα και μια πλακόστρωτη οροφή με σμιλευμένη πέτρα. Το μεγάλο τραπέζι στην τραπεζαρία είναι κατασκευασμένο από ακατέργαστο ξύλο, κάνοντας έτσι έντονη την παρουσία του και το «δέσιμο» με τα υπόλοιπα υλικά του χώρου, ενώ η κουζίνα κινείται στους τόνους του λευκού και παραμένει αυστηρά minimal.

Το υπνοδωμάτιο στεγάζεται σε ένα «λευκό κουτί» με λείους τοίχους, ενώ το μπάνιο περιβάλλεται από «άγρια» τούβλα. Ο σχεδιασμός του κρεβατιού είναι ξεχωριστός από μόνος του, καθώς απεικονίζει δύο μικρά στηρίγματα κεφαλιού και μια ξύλινη πλατφόρμα στηριζόμενη σε δύο μεταλλικούς στύλους οι οποίοι ακουμπάνε σε τέσσερις χοντρές πλάκες από τσιμέντο.

Τέλος, ένας τεράστιος καλυμμένος χώρος χρησιμοποιείται ως γκαράζ, και είναι αρκετά μεγάλος για να χωρά τρία αμάξια, ένα γυμναστήριο και ένα γραφείο, το οποίο πλημμυρίζει με φως χάρη στον γυάλινο τοίχο που το αφήνει να διαχέεται στον χώρο.