Ένα γυάλινο σαλόνι μέσα στη φύση

Ένα γυάλινο σαλόνι μέσα στη φύση

Μια μικρή εξωτερική προέκταση σε ένα σπίτι, μπορεί να κάνει την μεγαλύτερη διαφορά.

Ένα πέτρινο κτήριο από παλαιότερη εποχή μετατρέπεται σε ξενώνα, ή αλλιώς Bed & Breakfast, για τους τουρίστες και προσθέτει στον αρχικό του σχεδιασμό μια σύγχρονη πινελιά μοντέρνας αρχιτεκτονικής που το φέρνει όχι μόνο στον 21ο αιώνα, αλλά και πιο κοντά στην φύση.

Στην αρχική δομή αυτού του 40τ.μ.μικρού σπιτιού που πλέον εξυπηρετεί ως ξενώνας, προστέθηκαν φύλλα χάλυβα ώστε να δημιουργηθεί ένα καθιστικό που περικλείεται μόνο από γυαλί, το οποίο «ανοίγεται» απλόχερα στο φυσικό περιβάλλον γύρω του. Ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε το έργο φρόντισε να συνδυάσει το νέο στοιχείο με το ήδη υπάρχον, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα καλαίσθητο «πλέξιμο» των δύο εποχών που δεν λειτουργεί εις βάρος του παλαιού κτηρίου.

Γυαλί, μέταλλο και πέτρα δημιουργούν ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, ένα γυάλινο κουτί, ουσιαστικά, το οποίο δένει με τη φύση και αποτελεί έναν μοναδικό χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Οι εσωτερικοί χώροι, επίσης, δεν υστερούν σε design. Κομψοί και σύγχρονοι, με μια μοντέρνα κουζίνα που προσφέρει έναν συμπαγή χώρο μαγειρέματος, διακοσμημένο με δύο κόκκινες καρέκλες μπαρ και εντυπωσιακά κρεμαστά φωτιστικά, ένα μικρό μπάνιο, με καθαρές, λαμπερές γραμμές και ένα διπλό κρεβάτι που περιμένει τον επισκέπτη στην κορυφή της σκάλας, προσφέρουν την τέλεια διαμονή σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.