Το μικρό σπίτι στη λίμνη

Το μικρό σπίτι στη λίμνη

Όταν ο χαλκός συνδυάζεται με το μοντέρνο design και τη μαγεία της φύσης.

Το εκπληκτικό με αυτό το σπίτι, είναι πως δεν είναι ένα συνηθισμένο εξοχικό δίπλα σε μια λίμνη. Με μια συνολική έκταση γύρω στα 85τ.μ. η οποία απαρτίζεται από τρεις ορόφους, αυτή η πρωτότυπη κατοικία αναπληρώνει το μικρό της μέγεθος με περισσεύματα προσωπικότητας και στυλ.

Κατασκευασμένο από κομμάτια χαλκού τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με φαινομενικά επίπεδες μεταλλικές «ραφές» και υπερυψωμένο πάνω από ένα αίθριο για να διατηρεί το επίπεδο τμήμα του χώρου για εξωτερική χρήση, το εξοχικό αυτό βρίσκεται στις ακτές της Lake Washington και εκμεταλλεύεται την υπέροχη θέα στην λίμνη από κάθε γωνία του. Η κουζίνα και η τραπεζαρία του αποτελούνται από πολλά μικρά και μεγάλα ανοίγματα που φέρνουν καθαρό αέρα μέσα στο σπίτι, μαζί με φυσικό φως και μαγικά «κάδρα» του σκηνικού που το περιβάλλει, ενώ ανεβαίνοντας τις σκάλες φτάνεις στο κυρίως υπνοδωμάτιο και τη δική του μεγάλη βεράντα, η οποία γίνεται ένα με τον ορίζοντα της λίμνης και χαρίζει μια εκπληκτική εικόνα.

Τέλος, η αρχιτεκτονική των εξωτερικών χώρων δίνει επιπλέον χαρακτήρα στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τολμηρά υλικά όπως πέτρα, τσιμέντο και μέταλλο, τα οποία συνδυάζονται με το ντελικάτο πράσινο της φύσης, δημιουργώντας μια στιβαρή αλλά και zen σύνθεση.