Όταν ο αχυρώνας είναι πιο όμορφος από το σπίτι

Όταν ο αχυρώνας είναι πιο όμορφος από το σπίτι

Ένας αχυρώνας του 15ου αιώνα μετατράπηκε στο καλύτερο κομμάτι ενός σύγχρονου σπιτιού.

Μπορεί τώρα να φαίνεται ως ένα υπέροχο σπίτι, με την τελευταία λέξη της σύγχρονης διακόσμησης και έναν εντελώς πρωτότυπο σχεδιασμό, αυτή η εξωτερική προσθήκη του, όμως, η οποία χρησιμεύει ως μια ανεξάρτητη μονάδα δωματίων, ήταν κάποτε αχυρώνας.

Η αρχιτεκτονική ομάδα που ανασχεδίασε το σπίτι, πήρε τον αχυρώνα του 15ου αιώνα που βρισκόταν στην αυλή της οικείας, τον ανακαίνισε, χρησιμοποίησε ανακυκλώσιμα υλικά και φυσικό εξαερισμό και συνδύασε τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους, για να δημιουργήσει ένα μοντέρνο ιδιωτικό σπίτι που κατάφερε να κερδίσει βραβεία και διακρίσεις και να αποτελέσει έμπνευση για πολλά αρχιτεκτονικά projects.

Το σπίτι αναπτύχθηκε ως ένα ρευστό, τρισδιάστατο σχέδιο, όπου ο εσωτερικός όγκος του παλιού αχυρώνα αποτελεί την καρδιά ολόκληρης της οικείας. Το κεντρικό κτίριο σχεδιάστηκε ως μια ξεχωριστή μονάδα για τα υπνοδωμάτια και συνδέθηκε με το κτίριο του αχυρώνα μέσω μιας γυάλινης εισόδου. Η αρχική δομή του αχυρώνα διατηρήθηκε και οι εσωτερικοί του χώροι χρησιμοποιήθηκαν ως χώροι χαλάρωσης και διασκέδασης.

Στο χαμηλότερο επίπεδο του σπιτιού βρίσκεται η κουζίνα και η τραπεζαρία, πάνω από τις οποίες «αιωρείται» ένα ανοιχτό πατάρι που χρησιμεύει ως μικρό σαλόνι και βιβλιοθήκη. Το κυρίως σαλόνι βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του σπιτιού και συνδέεται με την βεράντα.

Στο πίσω μέρος του σπιτιού, η μονάδα των υπνοδωματίων συνδέεται με το σαλόνι μέσω μιας σχεδόν κατακόρυφης εισόδου με γυάλινους τοίχους. Κάθε υπνοδωμάτιο είναι κατάλληλα τοποθετημένο ώστε να έχει οπτική επαφή με τον κήπο και να γεμίζει με φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.