Το σπίτι με τα πολλά πρόσωπα

Το σπίτι με τα πολλά πρόσωπα

Αν θες να φτιάξεις ένα πρωτότυπο, ιδιαίτερο και φαινομενικά ακαταλαβίστικο χτίσμα, απλά βάλε έναν Γιαπωνέζο να το κάνει.

Αυτή ήταν η πρώτη μας σκέψη όταν είδαμε αυτή την κατοικία, η οποία ονομάζεται Complex House (για προφανείς λόγους). Αυτό το ασυνήθιστο κομμάτι αρχιτεκτονικής βρίσκεται στην περιοχή Nagoya της Ιαπωνίας και καταλαμβάνει έναν χώρο 100τ.μ., στον οποίο κάθε μικρό δωμάτιο βλέπει προς τον Νότο ώστε να «αιχμαλωτίζει» το φυσικό φως και τον καθαρό αέρα.

Το ιδιαίτερο εξωτερικό του δεν κάνει ξεκάθαρο πιο κομμάτι του σπιτιού είναι η πρόσοψη και ποιο το πίσω μέρος, και ακριβώς όπως υπονοεί το όνομά του, το ίδιο το σπίτι είναι αρκετά περίπλοκο.

Η σύνθεσή του είναι αναμειγμένη με καινοτόμα ανοίγματα σε διάφορες πλευρές, μια εσωτερική αυλή και μια περίπλοκη λοξή στέγη. Κάθε άνοιγμα έχει μια διαφορετική γωνία και δημιουργεί πολλούς νέους χώρους που είναι ιδανικοί για να δώσουν χαρακτήρα και άποψη στο σπίτι, αλλά και για να παίζουν κρυφτό τα παιδιά της οικογένειας.

Ευρύχωρο αλλά μαζεμένο, μοντέρνο αλλά ταυτόχρονα «ζεστό» και σίγουρα κάτι που δεν βλέπεις συχνά, το Complex House είναι ένα οικογενειακό σπίτι που θα μπορούσε όμως να έχει έρθει κατευθείαν από το μέλλον. Ένα ιδιαίτερα καλλιτεχνικό μέλλον, σίγουρα.