Το μπλε σπίτι ανάμεσα στους λόφους

Το μπλε σπίτι ανάμεσα στους λόφους

Βγαλμένο σαν από παραμύθι, αυτό το σπίτι συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Βρίσκεται ανάμεσα στους μικρούς λόφους μιας τεράστιας έκτασης με την ονομασία Havre-Aux-Maisons στο Quebec, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους παραθεριστές, φημισμένο για τις πολύχρωμες φάρμες του, και είναι εμπνευσμένο από αυτή ακριβώς τη παράδοση, με ένα twist όμως.

Το Geometrie Bleu, όπως ονομάζεται, είναι μια εξοχική κατοικία έκτασης 160τ.μ. βαμμένη σε ένα ανοιχτό γαλάζιο χρώμα, εμπνευσμένο από τον ουρανό και τη θάλασσα. Το 1915 αυτό το κτίσμα λειτουργούσε ως ένα μικρό σχολείο με μια αίθουσα. Όταν οι νέοι, τωρινοί του ιδιοκτήτες ξεκίνησαν την ανακαίνιση, αποκαλύφθηκε μπροστά τους ένα μεγάλο θολωτό άνοιγμα το οποίο και χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν μια μοντέρνα σαλοτραπεζαρία με κουζίνα, πάνω από την οποία «αιωρείται» ένα μικρό γραφείο που κοιτάζει στον μεγάλο χώρο από κάτω του. Όλα αυτά υπό την επιβλητική παρουσία ενός μεγαλοπρεπούς ταβανιού ύψους 10 μέτρων.

Η υψηλή αυτή οροφή του κεντρικού μεγάλου δωματίου που περικλείεται από ξύλινους, ουδέτερους τοίχους, δίνει στον χώρο μια ανοιχτή, γαλήνια αίσθηση, καθιστώντας την το τέλειο σημείο για χαλάρωση και για να μπορεί το ζευγάρι να εξασκεί τα δύο μεγάλα πάθη του: την κλασική μουσική και την λογοτεχνία.

Ακολουθώντας πάντα την παράδοση της περιοχής, η οποία θέλει κάθε εξοχικό να έχει στο πίσω μέρος του ένα μικρότερο χτίσμα, μια μικρή ρεπλίκα του αρχικού η οποία χρησιμεύει ως αποθήκη, το ζευγάρι έχτισε και αυτό τη δικιά του αλλά με μια μικρή διαφορά. Αντί για αποθήκη την μετέτρεψε σε ένα ζεστό υπνοδωμάτιο το οποίο περιλαμβάνει και προσωπικό μπάνιο.

Τα δύο κτίρια συνδέονται με έναν εσωτερικό διάδρομο από ξύλο κέδρου, ο οποίος όμως βρίσκεται σε μια ασυνήθιστη γωνία. Σε κάθε ένα από τα δύο άκρα του διαδρόμου υπάρχουν πόρτες που προσφέρουν ιδιωτικότητα και στα δύο σπίτια.