Παρίσι VS Λονδίνο ή αλλιώς Harrods VS Galeries Lafayette

Παρίσι VS Λονδίνο ή αλλιώς Harrods VS Galeries Lafayette

Ας ταξιδέψουμε με τα μάτια στις βιτρίνες δύο φημισμένων πολυκαταστημάτων της Ευρώπης.

Ενώ κάποιοι λιανοπωλητές αισθάνονται την οικονομική μείωση στην χώρα μας, σε άλλες χώρες της Ευρώπης φαίνεται πως η οικονομία κρατεί καλά ακόμα. Εκατομμύρια κόσμος καταφθάνει καθημερινά αυτή την περίοδο σε Παρίσι και Λονδίνο για να μπει σε αυτό που λέμε χριστουγεννιάτικο πνεύμα (αυτό που δε νοιώσαμε εμείς φέτος δηλαδή) και, γιατί όχι, να γεμίσει τις αποσκευές του με νέα συνολάκια.

Ταξιδεύοντας μέσω του υπολογιστή μας για να κλέψουμε κι εμείς λίγο από την χρυσόσκονη αυτών των πόλεων, θα πάμε νοερά ως το Λονδίνο και το Παρίσι για να πάρουμε μία γεύση από την φετινή φαντασία των αρμοδίων διακόσμησης των δυο πιο φημισμένων πολυκαταστημάτων.

Έτσι λοιπόν τα Harrods έχουν δημιουργήσει την τελευταία εμπειρία πολυτέλειας αυτά τα Χριστούγεννα. Τα κρύσταλλα Swarovski διακοσμούν κάθε παγωμένη δασική σκηνή από τους απαστράπτοντες πολυελαίους μέχρι τα ανθρωπάκια φτιαγμένα από gingerbread. Είναι ένα τεράστιο οικοδομικό τετράγωνο γεμάτο βιτρίνες κλεμμένες από παραμύθι άρρηκτα δεμένο με την λάμψη. Είναι πραγματικά υπέροχες.

Αυτό το έτος, στις Galeries Lafayette έχουν αναδημιουργήσει τον κόσμο της μόδας σε μικρογραφία, με τις πλήρως κινούμενες μαριονέτες που οδηγούνται στην επιχείρηση του style. Το σκηνικό είναι ένα σαλόνι ομορφιάς και, μοιρασμένες στις βιτρίνες οι αρμοδιότητες της λαμπερής φωτογράφισης, του hairstyling, του make up και του fashion styling, φυσικά με όλο το συνεργείο και τους βοηθούς. Τόσο έξυπνο και κομψό.