Το σπίτι της οικογένειας Adams στον 21ο αιώνα

Το σπίτι της οικογένειας Adams στον 21ο αιώνα

Αν η οικογένεια Adams ζούσε σήμερα και τους άρεσε το minimal design, το εσωτερικό του σπιτιού τους θα ήταν μάλλον κάπως έτσι.

Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που είδαμε τις φωτογραφίες κάναμε ένα βήμα πίσω και βγάλαμε μια μικρή κραυγή, στην πορεία όμως, και όσο τις κοιτούσαμε λίγο πιο προσεκτικά, η διακόσμηση και ο εσωτερικός σχεδιασμός αυτού του σπιτιού άρχισαν να μας καλαρέσουν. Μερικά σημεία, τουλάχιστον.

Αυτό το βουτηγμένο στην avant-garde αισθητική εσωτερικό του σπιτιού, λοιπόν, σχεδιάστηκε από τον Sergey Makhno και το πρώτο πράγμα που σου τραβά την προσοχή είναι οι τολμηρές γωνίες του και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του.

Ο ίδιος ο σχεδιαστής περιγράφει το design ως ένα ιδιαίτερο στιλ αποδόμησης, η οποία προκαλείται από τις περιττές γωνίες, τα κεκλιμένα σώματα και τις γραμμές στον χώρο, από τα έπιπλα μέχρι τους τοίχους. Ταυτόχρονα όμως, όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργούν και μια έντονη δυναμική στο εσωτερικό που διεγείρει την όραση και τα συναισθήματα.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ίσως το «δέντρο» που σχηματίζεται πάνω από το τζάκι και η παιχνιδιάρικη αίσθηση που δίνουν οι κεκλιμένοι και γεμάτοι γωνίες τοίχοι. Το σύστημα φωτισμού χωρίζεται ανάμεσα σε συστάδες από φωτιστικά-σταυρούς και funky πολυελαίους, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παράξενα στοιχεία της εσωτερικής αρχιτεκτονικής κάνουν τον χώρο τόσο ασυνήθιστο αλλά και τόσο γοητευτικό.