Το πιο υπέροχο σπίτι στη καρδιά του χειμώνα

Το πιο υπέροχο σπίτι στη καρδιά του χειμώνα

Με ένα σπίτι σαν αυτό, το καλοκαίρι δεν σου λείπει ποτέ.

Ονομάζεται San Lorenzo Mountain Lodge και είναι μια ρουστίκ εξοχική κατοικία με ένα μοντέρνο twist, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1200μ. στα δάση της Pustertal στην Ιταλία. Ακριβώς όπως και το μαγευτικό μέρος στο οποίο είναι τοποθετημένο, αυτό το σπίτι σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι εκατομμύρια μίλια μακριά από την βαβούρα των πόλεων, μέσα στην αγκαλιά της πολυτέλειας και της άνεσης.

Μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα σε προσκαλεί στο σαλόνι όπου δεσπόζει ένα καταπληκτικό θολωτό ταβάνι, του οποίου το design σου κόβει την ανάσα. Ξύλινα πατώματα και επιτηδευμένα ατελείς ασβεστωμένοι τοίχοι συμπληρώνουν τη φυσική, γήινη και οργανική παλέτα του εσωτερικού του σπιτιού, ενώ οι ξύλινες επιφάνειες που βρίσκονται εκεί από το 1500, έχουν αποκατασταθεί στο έπακρο. Μια επίπονη και κουραστική διαδικασία, που όμως άξιζε τον κόπο της και με το παραπάνω.

Ένα από τα πιο ζεστά σημεία του σπιτιού, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, είναι αναμφισβήτητα το πανέμορφο τζάκι που συνδυάζει σύγχρονη και παραδοσιακή τεχνοτροπία στον σχεδιασμό του. Όσο για τα υπνοδωμάτια, αυτά είναι ένα πραγματικό όνειρο: Τα δοκάρια των τοίχων είναι εκτεθειμένα στον χώρο, τα χρώματα ζεστά και οικεία, ενώ υπέροχες λεπτομέρειες δίνουν χαρακτήρα στους χώρους, όπως ένα σκι-αντίκα τοποθετημένο πάνω από το κρεβάτι.

Εκτός από το τζάκι, η θέρμανση του σπιτιού γίνεται μέσω θερμοπομπών που βρίσκονται κάτω από τα πατώματα, ενώ ένα χαμάμ με χρωματοθεραπεία, μια φινλανδική σάουνα και ένα τζακούζι στην ταράτσα φροντίζουν να κρατούν τους ενοίκους ζεστούς και αναζωογονημένους.

Και για ένα τέλειο τέλος σε μια τέλεια μέρα, μια επίσκεψη στο κελάρι με τα κρασιά (το οποίο παλιότερα χρησίμευε ως σιταποθήκη για τις κατσίκες) θα κάνει τη δουλειά της, καθώς εκεί μπορεί κανείς να βρει μια τεράστια ποικιλία από τα καλύτερα κρασιά ανάμεσα σε παραδοσιακούς πέτρινους τοίχους και κάτω από ένα υπέροχο ταβάνι από ξύλο βελανιδιάς.