Η φάρμα με τον αιωρούμενο κήπο

Η φάρμα με τον αιωρούμενο κήπο

Μια σύγχρονη αγροικία φέρνει τη βουκολική ζωή στον 21ο αιώνα και της συστήνει το μοντέρνο design.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις αγροικίες ως παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, με τις αποθήκες τους, τα χωράφια τους, τα τρακτέρ τους και όλα αυτά τα συστατικά τέλος πάντων που αποτελούν μια φάρμα. Όταν όμως η ιαπωνική αρχιτεκτονική αποφασίζει να εισβάλει στο κλασικό θέμα του αγροκτήματος, τίποτα δεν μπορεί να μείνει το ίδιο.

Αυτό το σύγχρονο αγρόκτημα αφέθηκε στα χέρια της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής φίρμας Archi Farm, η οποία κατάφερε να συνδυάσει το ιαπωνικό design κατοικιών με τις πρακτικές λειτουργίες μιας φάρμας. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς.

Το κυρίως σπίτι σχεδιάστηκε με ανοιχτούς ορίζοντες και διαφορετικά επίπεδα, μειώνοντας δραματικά την ανάγκη για τοίχους και δίνοντας έμφαση στην προώθηση της κοινωνικοποίησης.

Το υπερυψωμένο κτίσμα διακρίνεται για τον πράσινο χαρακτήρα του, καθώς περιτριγυρίζεται από έναν τεράστιο κήπο με γρασίδι που «αιωρείται» στον δεύτερο όροφο, ο οποίος εκτός από το εκπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα που παρουσιάζει, χρησιμεύει ταυτόχρονα ως κάλυψη για όλο τον βαρύ εξοπλισμό της φάρμας, δημιουργώντας μια κρυφή πυλωτή-αποθήκη.

Τέλος, ένα πηγάδι με παγωμένο νερό ενισχύει τον οικολογικό χαρακτήρα του σπιτιού, παρέχοντας δροσιά και ελεγχόμενη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού με τον πιο φυσικό τρόπο.