Το σπίτι μέσα στο σπίτι

Το σπίτι μέσα στο σπίτι

Αυτή είναι η ιστορία ενός σπιτιού που βρήκε καταφύγιο μέσα σε ένα άλλο σπίτι.

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας τραπεζίτης κι ένας συλλέκτης παλιών βιβλίων αγόρασαν ένα κομμάτι γης στο οποίο βρισκόταν μονάχο του από χρόνια ένα μικρό, κίτρινο, πλίθινο καλύβι. Οι νέοι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν να αναπαλαιώνουν το καλυβάκι και να βγάζουν την κίτρινη μπογιά που είχε παλιώσει πάνω του, ανακαλύπτοντας στη πορεία, προς μεγάλη τους έκπληξη, πως ήταν φτιαγμένο από αρχαία, πολύτιμα τούβλα Vilnius. Ανακάλυψαν, επίσης, πως αυτό το μικρό κτίσμα χρησίμευε κάποτε ως κουβούκλιο για κανόνια. Εξαιτίας, λοιπόν, της ιστορικής σημασίας τους, αποφάσισαν να το διατηρήσουν και να το επαναφέρουν στη ζωή.

Κι εδώ κάνει την είσοδό της η αρχιτεκτονική φίρμα Architectural Bureau G.Natkevicius & Partners. Μιας και το κτίσμα ήταν πολύ μικρό για να μεταμορφωθεί στην κατοικία που είχαν στο μυαλό τους οι ιδιοκτήτες, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα δεύτερο κτίσμα γύρω από το αρχικό, φτιαγμένο σχεδόν εξ' ολοκλήρου από γυαλί, ώστε να μπορούν να επιδεικνύουν και να προστατεύουν το έπαθλό τους, αλλά και να έχουν στη διάθεσή τους μια απίστευτη θέα 360 μοιρών στο υπέροχο τριγύρω τοπίο.

Μια πανέμορφη σκάλα προστέθηκε εξωτερικά από το αρχαίο κτίριο ώστε να το συνδέει με το σύγχρονο κτίριο και τα νέα επίπεδα που χτίστηκαν από πάνω του, και το αποτέλεσμα της δημιουργικότητας, του σχεδιασμού και της σκληρής δουλειάς ήταν ένα εκπληκτικά καλαίσθητο, σύγχρονο σπίτι με μια εσωτερική ρουστίκ αύρα.

Και αυτή είναι η ιστορία του Σπιτιού μέσα στο Σπίτι, η οποία σίγουρα κλείνει με το «έζησαν αυτοί καλά...». Υπερβολικά καλά, θα προσθέταμε εμείς.