Το ξωκλήσι που έγινε το σπίτι των ονείρων μας

Το ξωκλήσι που έγινε το σπίτι των ονείρων μας

Μια βικτωριανή εκκλησία του 1800 ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα σπίτι που θα πληρώναμε όσο-όσο (αν τα είχαμε) για να το αποκτήσουμε.

Λέμε ότι το σπίτι μας είναι ο δικός μας, προσωπικός ναός, κι έτσι είναι. Τι θα γινόταν όμως αν το σπίτι μας ήταν και στην πραγματικότητα ένας κανονικός ναός; Ή έστω, ήταν ναός πριν γίνει σπίτι; Με την κατάλληλη φαντασία και δημιουργικότητα, θα είχαμε την πιο ονειρική κατοικία που έχει υπάρξει ποτέ.

Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Nick Kenny, ένας καλλιτέχνης και τεχνίτης από το Kent της Μεγάλης Βρετανίας, και αποφάσισε να αποκτήσει ένα παλιό, παρατημένο ξωκλήσι της Βικτωριανής εποχής, και να το μετατρέψει σε σπίτι και στούντιο, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και διάφορα αντικείμενα που βρήκε σε ναυπηγεία, πωλήσεις εκκαθάρισης, πλειστηριασμούς κλπ.

Το υπέροχο αυτό κτίσμα, το οποίο αρχικά ήταν εκκλησία της Αγγλίας, ήρθε στην κατοχή του Kenny για 90.000 λίρες, χωρίς καν ο ίδιος να ξέρει πόσα ακόμα θα χρειαζόταν να ξοδέψει για να το ανακαινίσει. Αυτό όμως δεν τον πτόησε και το σημερινό αποτέλεσμα που εκτείνετε στα 200τ.μ. του αρχικού κτιρίου, τον βγάζει ασπροπρόσωπο –την ίδια στιγμή που εμείς πρασινίζουμε από ζήλεια.

Το πρώην εκκλησάκι και νυν σπίτι είναι γεμάτο από στοιχεία γοτθικού στιλ, όπως τα υπέροχα ξύλινα κουφώματα, η τοξωτή πύλη και τα σφυρήλατα φινιρίσματα κατά μήκος της κορυφογραμμής της στέγης. Οι εσωτερικοί χώροι είναι γεμάτοι από vintage και ρουστίκ στοιχεία με αέρα εξοχής και το μοναδικό και ιδιόμορφο στιλ του Nick εκφράζεται μέσα από κάθε γωνία και σχισμή του σπιτιού.

Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες και πείτε μας αν υπερβάλουμε που το θεωρούμε ότι πιο όμορφο, φωτεινό και «ζεστό» έχουμε δει σε σπίτι τα τελευταία χρόνια. Λίγος ρομαντισμός θα βοηθήσει για να μπείτε στο κλίμα.