Τα βλέμματα ψηλά

Τα βλέμματα ψηλά

Αν υπάρχει μία λέξη για να περιγράψει αυτό το σπίτι τότε αυτή είναι «φως». Άπλετο φως.

Ένα από τα συνήθη προβλήματα πολλών ανθρώπων είναι όταν, εντελώς απροειδοποίητα, κάποιος χτίζει μια πενταόροφη πολυκατοικία απέναντι από το σπίτι τους και του κλείνει τη θέα. Κάτι που είναι ούτως ή άλλως πρόβλημα για τους κατοίκους του κέντρου καθώς η θέα είναι κάτι άγνωστο γι' αυτούς. Οι Ιάπωνες, όμως, βρήκαν τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Γιατί μπορούν.

Η ιαπωνική αρχιτεκτονική φίρμα Takeshi Hosaka Architects δημιούργησε ένα υπέρ-μοντέρνο σπίτι που το τελευταίο πράγμα που μπορείς να το χαρακτηρίσεις είναι συνηθισμένο και βαρετό. Και το όνομα αυτού «The Daylight House». Πολύ απλά γιατί το φυσικό φως είναι πανταχού παρών και γεμίζει κάθε δωμάτιο, χαραμάδα και γωνία, όλη την ημέρα. Οι αρχιτέκτονες το κατάφεραν αυτό βάζοντας όλα τα παράθυρα στο ταβάνι, δημιουργώντας έτσι μια άμεση σύνδεση ουρανού και εσωτερικών χώρων και προσφέροντας στους ιδιοκτήτες 24ωρη θέα του ουρανού και μόνο του ουρανού, χωρίς ενοχλητικά κτήρια και αποκρουστικές πολυκατοικίες να κλείνουν τη θέα.

Εκτός από αυτή την εκπληκτική ιδέα, το σπίτι είναι ένα σύγχρονο μινιμαλιστικό θαύμα, με απρόβλεπτες προσθήκες σε κάθε δωμάτιο και μια έξω-από-αυτόν-τον-κόσμο αίσθηση. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε.