Το σπίτι που μεταμορφώθηκε σε κύμα

Το σπίτι που μεταμορφώθηκε σε κύμα

Μια φωτογραφία και ένας ευφάνταστος σχεδιασμός ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν μια κατοικία που «ταξιδεύει» μέσα στα κύματα.

Δύο βασικά στοιχεία χαρακτηρίζουν το σύγχρονο αυτό σπίτι και αυτά είναι η τέχνη και η αρχιτεκτονική. Χρειάζεται κάτι άλλο; Ναι, αρκετή φαντασία και διάθεση για πειραματισμό, κάτι που έχει σε αφθονία η αρχιτεκτονική ομάδα FT Architecture + Interiors, η οποία και ανέλαβε τον σχεδιασμό του «ArtScreen Box house», όπως ονομάζεται το υπέροχο αυτό κτίσμα που βλέπετε.

Αν, ωστόσο, δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι ακριβώς είναι «αυτό», αφήστε μας να σας εξηγήσουμε. Οι αρχιτέκτονες πήραν μια εκπληκτική φωτογραφία του καλλιτέχνη Joni Sternbach η οποία απεικονίζει τα γαλήνια κύματα της θάλασσας, την εκτύπωσαν σε ημιδιάφανο, υφασμάτινο πλέγμα βινυλίου και «τύλιξαν» με αυτήν ολόκληρο το σπίτι. Το αποτέλεσμα; Μια αίσθηση γαλήνης απλώνεται σε όλο τον εξωτερικό χώρο, ενώ ο «σκληρός» φωτισμός που έρχεται απ' έξω μετατρέπεται σε απαλό φως στο εσωτερικό, ακριβώς σαν να βρίσκεσαι στον βυθό της θάλασσας και οι ακτίνες του ήλιου να φιλτράρονται από το νερό.

Όσο για τον εσωτερικό σχεδιασμό, είναι ότι ακριβώς μπορεί να περιείχε ένα σπίτι που «σκεπάζεται» από κύματα. Καθαρές, απλές γραμμές και minimal αισθητική καθορίζουν το σύγχρονο στυλ του σπιτιού, ολοκληρώνοντας την «ζεν» εικόνα του και την υπέροχη αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας που αποπνέει.