Το σπίτι κάνει τα κουτιά ή τα κουτιά το σπίτι;

Το σπίτι κάνει τα κουτιά ή τα κουτιά το σπίτι;

Ένα ιταλικό loft γεμίζει με κουτιά και δίνει νέα διάσταση στο interior design.

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κοιτάμε σε ένα σπίτι. Τι γίνεται, όμως, όταν σε ένα σπίτι οι αποθηκευτικοί χώροι είναι κομμάτι της διακόσμησης και συντελούν στην δημιουργία μιας ασύγκριτης ατμόσφαιρας; Πολύ απλά, έχεις βρει το πιο «ζεστό», καλαίσθητο και συγχρόνως πρακτικό σπίτι που υπάρχει.

Το loft που βλέπετε στις φωτογραφίες βρίσκεται στην Φλωρεντία και ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός του ταιριάζει γάντι. Κάποτε ήταν ένα εργαστήριο ξυλείας, μέχρι που έπεσε στα χέρια του αρχιτέκτονα Alessandro Capellaro, ο οποίος και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την πρώτη του ιδιότητα για να φτιάξει ένα μοναδικό σπίτι.

Ο Capellaro χρησιμοποίησε περισσότερα από 300 ξύλινα κουτιά και καφάσια που υπήρχαν ήδη στο εργαστήριο και ανασχεδίασε το loft, το οποίο έχει την χαρακτηριστική ονομασία «the box house» προσθέτοντας vintage έπιπλα, έντονα χρώματα και ξεχωριστά διακοσμητικά αντικείμενα. Συνδυάζοντάς τα όλα μαζί, δημιούργησε έναν χώρο με πραγματικά μοναδική ψυχή και συναίσθημα, από το οποίο δεν θες να βγεις ούτε για να πάρεις τσιγάρα.