Μούγκα στη στρούγκα

Μούγκα στη στρούγκα

Ταλαιπωρημένοι τσιμεντόλιθοι και μια καμινάδα που θυμίζει αθηναϊκό σουβλατζίδικο, ρίχνουν στάχτη στα μάτια όσων αντικρίζουν για πρώτη φορά αυτό το κτίριο, που είναι μια συγκλονιστική νεομοντερνίστικη βίλα.

Αυτή ήταν μια βασική πρόθεση: να μην καταλαβαίνει κάποιος τι είδους κτίριο είναι. Εξάλλου είναι τόσο απομακρυσμένο και απομονωμένο, που λόγω θέσης και μόνο, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι ότι μάλλον πρόκειται για μια μεγάλη στάνη προβάτων.

Με τη δεύτερη ματιά βέβαια τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Τα τρία υλικά που καθορίζουν την κατασκευή είναι οι απλοί τσιμεντόλιθοι, το ξύλο και η πέτρα. Και τα τρία είναι εντελώς ανεπίχριστα και αφημένα στο έλεος των κλιματικών συνθηκών, προκειμένου να αποκτήσουν την πιο φυσική πατίνα. Έτσι το ξύλο χάνει το φυσικό του χρώμα και γίνεται πιο γκρι, ενώ οι τσιμεντόλιθοι και η πέτρα αποκτούν ένα γαλαζωπό χρώμα, το οποίο δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η μονοκατοικία βρίσκεται στην περιοχή των Γαλάζιων Ορέων της Αυστραλίας. Αυτά όμως δεν είναι καθόλου γαλάζια αντίθετα με το τί δηλώνει το όνομά τους, αλλά φαίνονται σαν να είναι, εξαιτίας ενός παιχνιδίσματος που δημιουργούν οι αντανακλάσεις του φωτός πάνω στα φύλλα των ευκαλύπτων της περιοχής, οι οποίοι συνιστούν εκεί πυκνά φυσικά δάση. Κατ' αναλογία και οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού, – κυρίως την ώρα του δειλινού-, αποκτούν μια κυανή απόχρωση, που κάνει το κτίσμα ιδιαίτερα υποβλητικό και η οποία γίνεται εντονότερη όποτε πέφτει η πάχνη γύρω του.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο coolspotting.gr.