Πεφταστέρι: Κι όμως πρόκειται για σπίτι κανονικότατο!

Πεφταστέρι: Κι όμως πρόκειται για σπίτι κανονικότατο!

Στην άκρη της οροφής ενός Πανεπιστημίου

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης Do Ho Suh από την Κορέα δημιούργησε για πολλοστή φορά, ξεπερνώντας όμως τον εαυτό του. Με αφορμή τα βιώματά του σαν πρόσφυγας πολέμου, αποφάσισε να δείξει στον κόσμο πώς αισθάνεται κανείς σε αυτή τη θέση.

Έτσι προέκυψε το Fallen Star, ένα γλυπτό που στερεώθηκε στο έβδομο όροφο του UCSD Stuart Collection- το κεντρικό κτήριο του Παν/μίου του Σαν Ντιέγκο- σαν να κρέμεται έτοιμο να πέσει στο κενό!

Ο Suh προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν την ιδέα του σπιτιού γενικότερα, την πολιτιστική μετατόπιση, την αντίληψη του περιβάλλοντός μας και πως κάποιος κατασκευάζει την μνήμη του χώρου, την πατρίδα, το αίσθημα του να μην ανήκεις ακριβώς πουθενά. Ο ταλαντούχος Suh, το ίδιο είχε νοιώσει όταν πήγε στις ΗΠΑ από την Κορέα το 1991, σαν έκπτωτο άστρο, μιας και η ιδιοφυία του είχε μόλις αναγνωριστεί στην πατρίδα του όταν αναγκάστηκε να την αφήσει για να πάει σε μία χώρα άγνωστη μέχρι τότε.

Μέσω αυτού του σπιτιού μελετάει την πορεία του στη δημιουργία σχέσεων με το νέο περιβάλλον του και τη διαδικασία των σωματικών και διανοητικών αναπροσαρμογών. Αν η εικόνα αυτού του σπιτιού ανταποκρίνεται στα συναισθήματά του όταν πήγε στην Αμερική τότε θα πρέπει να ένοιωθε άβολα έτσι όπως στέκεται στραβά και στο χείλος, σαν να εκτοξεύτηκε από την άκρη του κόσμου άγαρμπα και άκομψα. Όντας έκπτωτο σε έναν κόσμο που δεν σε υποδέχεται με το καλύτερο τρόπο. Το σπιτάκι είναι πλήρως εξοπλισμένο και κατοικίσιμο όπως βλέπεται και στο εσωτερικό, ενώ διαθέτει και έναν όμορφο κήπο.

Διαβάστε επίσης:

Punk Shui: Η νέα τάση ανατροπής στο deco που κερδίζει στα σημεία!

Νερό, αέρας, κίνηση: ένα τραπέζι έργο τέχνης!

Πολυθρόνα για... φάγωμα!