Το loft που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο εποχές

Το loft που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο εποχές

Δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Έχουμε δει πολλά σύγχρονα loft κατά καιρούς, ένα είδος κατοικίας που γίνεται κερδίζει συνεχώς πόντους στο interior design, καθώς όσο οι χώροι διαβίωσης μικραίνουν, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη νιώθουν οι άνθρωποι να βρίσκουν λύσεις και εναλλακτικές για να αξιοποιήσουν και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο τους.

Το συγκεκριμένο loft όμως στο Prato της Τοσκάνης δεν έχει να παρουσιάσει μόνο εκπληκτικά στοιχεία διακόσμησης και φρέσκες ιδέες, αλλά και κάτι που μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι της γης μπορείς να βρεις. Το αυθεντικό, διαχρονικό ιταλικό στυλ και την αξεπέραστη φινέτσα ενός από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου -έναν τίτλο που δικαιωματικά έχει κερδίσει με το σπαθί της η Τοσκάνη.

Η ιταλική αρχιτεκτονική φίρμα B-Arch έκανε μια φανταστική δουλειά για το ζευγάρι αρχιτεκτόνων στους οποίους ανήκει το σπίτι, μεταμορφώνοντας μια σοφίτα του 18ου αιώνα σε ένα ευρύχωρο, γεμάτο φως λοφτ.

Τα vintage κομμάτια που διακοσμούν τον χώρο έρχονται σε εντυπωσιακή αντίθεση με τον ολόλευκο καμβά που έχει επιλεγεί για το σπίτι (τοίχοι, ταβάνια, παράθυρα, περβάζια, έπιπλα κλπ) και τα ανοιχτόχρωμα δρύινα πατώματα. Το αποτέλεσμα είναι το loft να έχει έναν εξαιρετικά μοντέρνο αέρα, γεμάτο όμως με ρετρό αναφορές από την ιστορία της χώρας, κάτι που του δίνει «χαρακτήρα» αλλά χωρίς να μοιάζει με vintage παζάρι. Μια ακόμα υπέροχη ιδέα της δημιουργικής ομάδας είναι η χρήση των παλιακών επιγραφών καθώς και ο τεράστιος χάρτης-αντίκα πάνω από το κρεβάτι, έτοιμος να ταξιδέψει το ζευγάρι σε όλο τον κόσμο -τον παλιό και τον νέο.

Διαβάστε επίσης:

Η φάρμα που έγινε loft

Ένα loft φτιαγμένο από καθαρό παριζιάνικο αέρα

Το hip loft της Sofia Coppola στη Νέα Υόρκη