50 αποχρώσεις του γκρι (για το σπίτι)

50 αποχρώσεις του γκρι (για το σπίτι)

Αν το βιβλίο δεν σας ενθουσίασε (όπως εμάς) το νέο trend στο interior design σίγουρα θα καλύψει το κενό.

Στην πραγματικότητα, το best seller της Jasper Fforde ουδεμία σχέση έχει με την νέα τάση στη διακόσμηση, εκτός από ένα κοινό σημείο: το χρώμα γκρι. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για το πραγματικό χρώμα.

Πιο συγκεκριμένα, το μπετόν, ενώ ήταν πάντα ένα υλικό-φετίχ της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και διακοσμητικής, τελευταία έχει αρχίσει να παίρνει τα (πολύ) πάνω του και να γίνεται το κατεξοχήν χαρακτηριστικό του μοντέρνου interior design, κυρίως σε κουζίνες και μπάνια. Από τα ταβάνια μέχρι τα πατώματα και τους νεροχύτες μέχρι τα εφέ ταπετσαρίας (όπου απλώνεται μπογιά με το εφέ τσιμέντου σε ένα κομμάτι του τοίχου σε τετράγωνες ή τριγωνικές μορφές ώστε να δώσει υφή και «κίνηση» σε έναν κοινό, άσπρο τοίχο), το μπετόν έχει πάρει τα ηνία στην σκηνή της σύγχρονης διακόσμησης.

Τα ατού του είναι πως δίνει δύναμη στο χώρο και μια ωμή, οργανική, πρωτόγονη αίσθηση ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά απαλό στην υφή και γαλήνιο στο μάτι. Και επειδή είναι από τα πιο αγαπημένα μας υλικά στο interior design και η επάνοδός του μας ενθουσίασε, μαζέψαμε μερικές εκπληκτικές ιδέες χρήσης του στο σπίτι και σας τις παρουσιάζουμε στη photo gallery. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ερωτευτείτε, ακόμα και οι πιο διστακτικοί.

Διαβάστε επίσης:

Pop-art αρχιτεκτονική γεμάτη χρώμα

Το loft που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο εποχές

Μία εκκλησία που έγινε σπίτι...