Το πτυσσόμενο υπερπολυτελές σπίτι με το κρεβάτι ασανσέρ!

Το πτυσσόμενο υπερπολυτελές σπίτι με το κρεβάτι ασανσέρ!

Με κρυμμένους χώρους που αλλάζουν θέση και εμφανίζονται κατά βούληση

Αναρωτιέστε τι μπορείτε να καταφέρετε με έναν σχετικά μικρό χώρο; Θέλετε όλες τις ανέσεις αλλά δεν ξέρετε που να τις χωρέσετε; Χρησιμοποιείτε ελάχιστα την τραπεζαρία σας αλλά είναι καλό να υπάρχει ότα καλείτε φίλους; Τεράστια κρεβάτοκάμαρα ή τεράστιο σαλόνι; Ακόμη ψάχνετε να κατανείμετε τους χώρους σας βάσει χρηστικότητας;

Οι σχεδιαστές από το YO! Home μάλλον δίνουν την λύση επανεξετάζοντας το αστικό διαμέρισμα καιδημιουργώντας επιπλέον χώρους με δωμάτια που κρύβονται όταν δεν είναι σε χρήση, εμπνευσμένοι από τους ανυψωτικούς μηχανισμούς των... ασανσέρ. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το «κρεβάτι ασανσέρ» που ανεβαίνει στην οροφή για να αποκαλύψει ένα σαλόνι βυθισμένο στο δάπεδο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το μίνι μπαράκι που μετατρέπεται σε τραπεζαρία. Φυσικά δεν είναι τα μόνα δωμάτια και ανέσεις που κρύβει αυτό το πτυσσόμενο και θαυματουργό σπίτι.

Η YO! Home έκανε το ντεμπούτο της τον περασμένο μήνα στην Έκθεση Σχεδιασμού στο Λονδίνο παρουσιάζοντας ένα διαμέρισμα ογδόντα τετραγωνικών μέτρων που περιείχε καθιστικό, υπνοδωμάτιο, κουζίνα, τραπεζαρία, γραφείο, δύο αίθουσες καθώς και ένα ξεχωριστό δωμάτιο για μελέτη. Όλοι ήταν χώροι που άλλαζαν θέση με τη βοήθεια δώδεκα μηχανισμών.

Εμείς βρίσκουμε την ιδέα υπέροχη και είναι κάτι που προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όποιον διαθέτει έναν μεγάλο σχετικά έστω και ενιαίο χώρο και προτίθεται να τον ανακαινίσει ή να δημιουργήσει κάτι από την αρχή.

Διαβάστε ακόμη:

Ένα σπίτι πραγματικά φαντασμα-γορικό!

Pop- art αισθητική και χρώμα παίζουν με τη φύση!

Τρία container έγιναν σπίτι... Και τι σπίτι!