Το σπίτι διαστημόπλοιο!

Το σπίτι διαστημόπλοιο!

Επηρεασμένο από την αγάπη του ιδιοκτήτη για το Star Trek και το Star Wars

To σπίτι που βλέπουμε χτίστηκε πριν 30 περίπου χρόνια στην Βιέννη της Αυστρίας και σε τίποτα δεν θύμιζε τη σημερινή του εικόνα. Ο τωρινός του ιδιοκτήτης, ένας νέος και επιτυχημένος επιχειρηματίας από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών, αποφάσισε να το ανακαινίσει δίνοντάς του το ύφος που πάντα ονειρευόταν.

Ο επιχειρηματίας λοιπόν, ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό δίδυμο Najjar & Najjar να σχεδιάσει το εσωτερικό του βασιζόμενο στις αγαπημένες του σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το εχωτερικό θυμίζει έντονα πιλοτήριο διαστημόπλοιου και ο χώρος εκτός από κατοικία του, αποτελεί και τόπο εργασίας. Ο ιδιοκτήτης, χρησιμοποιεί το σπίτι και για να δουλεύει πραγματοποιώντας μέσα ακόμη και συγκεντρώσεις στελεχών της επιχείρησής του. Δηλώνει λάτρης των Lamborghini και των Mac και απαίτησε το στυλ να παραπέμπει σε αυτά. Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και η υψηλή τεχνολογία, έτσι πολλές από τις συσκευές, όπως οι οθόνες, ανοίγουν με το κλικ του ποντικιού του υπολογιστή.

Τα δάπεδα και οι τοίχοι είναι κατασκευασμένα με το υλικό «corian» που χρησιμοποιούνται σε χώρους με απαιτήσεις κυρίως τεχνολογικές. Το τεράστιο ενυδρείο που βλέπετε δεν είναι πραγματικό, αλλά από γραφικά υπολογιστή, προκειμένου ο επιχειρηματίας να χαλαρώνει με εικόνες από το εσωτερικό του ωκεανού είτε του διαστήματος. Σε κάθε γωνιά κυριαρχεί ο LED φωτισμός που συνδυάζεται τέλεια με τις λευκές επιφάνειες.

Σίγουρα ένα σπίτι που δεν απευθύνεται σε πολλούς αλλά ενδιαφέρον χωρίς αμφιβολία...

Διαβάστε ακόμη:

Το σπίτι έγινε γκαράζ ή το γκαράζ σπίτι;

Το πτυσσόμενο υπερπολυτελές σπίτι με το κρεβάτι ασανσέρ!

Ένα σπίτι πραγματικά φαντασμα-γορικό!