Η Donna Karan δημιούργησε την πρώτη της προσωπική σειρά επιτραπέζιων αντικειμένων

Η Donna Karan δημιούργησε την πρώτη της προσωπική σειρά επιτραπέζιων αντικειμένων

Η διαρκώς ανήσυχη και δημιουργική σχεδιάστρια μόδας επέκτεινε ακόμα περισσότερο το ταλέντο της στον χώρο του interior design.

Όταν σκέφτεσαι κάποιον σχεδιαστή, οποιουδήποτε τομέα, συνήθως τον φαντάζεσαι πάνω από ένα τεράστιο τραπέζι γεμάτο χαρτιά, μολύβια, εργαλεία και σχέδια, να φαντάζεται το νέο του «παιδί». Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν για μια σχεδιάστρια όπως η Donna Karan, η οποία έχει δηλώσει άλλωστε πως «Τα πάντα συμβαίνουν στο τραπέζι μου», να δημιουργήσει μια σειρά από επιτραπέζια αντικείμενα, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και διακόσμηση του συγκεκριμένου επίπλου, ώστε να αποπνέει όσο το δυνατόν περισσότερη έμπνευση και διάθεση για δημιουργία; Αυτό και έκανε.

Η διάσημη Νεοϋρκέζα σχεδιάστρια ήρθε σε συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής προϊόντων για τραπέζια «Lenox» και δημιούργησε μια σειρά από σερβίτσια, βάζα, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια και πιάτα, κατασκευασμένα από πορσελάνη, πηλό, γυαλί, ξύλο και μέταλλο, όλα τους γοητευτικά και όλα τους με οικολογικό χαρακτήρα. Συνδυάζοντας τις κομψές, μητροπολίτικες αποχρώσεις με προκλητικά, ακανόνιστα σχήματα, τα επιτραπέζια σκεύη της Karan συνδυάζουν ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές του χαρακτήρα της σχεδιάστριας, την αστική και τη νομαδική. Η ίδια μάλιστα είπε πως «Είναι μια πολύ στοιχειώδης σειρά, πολύ κοντά σε αυτό που είμαι η ίδια ως άνθρωπος. Υπάρχει ψυχή στην συλλογή αυτή, μια ενέργεια που πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν καν να καταλάβουν αλλά θα τους επηρεάσει άμεσα.»

Ο Glenn De Stefano, πρόεδρος του τμήματος της Lenox που αφορά την σειρά της Karan, μετά από συζητήσεις και με την σχεδιάστρια και αφού του εξήγησε το πνεύμα της συλλογής και τον χαρακτήρα που ήθελε να περάσει στον κόσμο, επισκέφτηκε την Ινδία, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και το Νεπάλ, και έκλεισε συμφωνίες με διάφορες μικρές βιοτεχνίες σε αυτές τις περιοχές, ούτως ώστε όχι μόνο να βρει τα καλύτερα και τους πιο ικανούς τεχνίτες για τα προϊόντα, αλλά και να δώσει, μαζί με την Karan, ευκαιρίες για δουλειά σε αυτά τα μικρά και συνήθως αβοήθητα σημεία του κόσμου.

Το πιο ασυνήθιστο και ιδιαίτερο αντικείμενο της σειράς, είναι τα «μπολ που τραγουδάνε». Πρόκειται για μπολ που βοηθάνε στον διαλογισμό, καθώς, αν τα χτυπήσεις απαλά με ένα μαλακό ξύλινο σφυράκι, βγάζουν έναν ήχο κοντά σε αυτόν της καμπάνας, και είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα από τεχνίτες των Ιμαλαϊων. Η Karan, μάλιστα, τα χαρακτήρισε «τολμηρά» και «κομμάτι της ζωής της».

Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από την νέα σειρά της Donna Karan με την Lenox, εδώ: www.neimanmarcus.com
Περισσότερα κομμάτια θα παρουσιαστούν μέσα στην μήνα.