Ένα κυλινδρικό σπίτι από ξύλο 25 τμ. εντυπωσιάζει! (βίντεο)

Ένα κυλινδρικό σπίτι από ξύλο 25 τμ. εντυπωσιάζει! (βίντεο)

Πώς μπορούν οι καμπύλες να μεγαλώσουν το χώρο;

Aυτό το ιδιαίτερο σπίτι στη Σουηδία, σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Torsten Ottesjö και είναι μία καμπυλωτή κατοικία για δύο άτομα. Η επιφάνεια που καταλαμβάνει στο έδαφος είναι μόλις 25 τετραγωνικά μέτρα.

Το μικρό μέγεθος του εξυπηρετεί ξεκάθαρα τις ανάγκες των κατοίκων του και οι αρχιτέκτονες υποστηρίζουν πως οι μικροί χώροι παρέχουν μεγάλες εξυπηρετήσεις και ανέσεις στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τους χώρους. Σημαντικό; Οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά, επιπλέον το σχήμα του σπιτιού σε κάνει να νομίζεις ότι ξεφύτρωσε μέσα από το δάσος καθώς το design του έρχεται σε απόλυτη συνάφεια με το εξωτερικό περιβάλλον.

Ας μη μένουμε μόνο στη λειτουργικότητα, καθώς οι μικροί χώροι θερμαίνονται πολύ πιο εύκολα, και στη Σουηδία που βρίσκεται αυτό το σπίτι η θέρμανση είναι από τα βασικότερα μελήματα των κατοίκων εφόσον η θερμοκρασία δεν είναι και από τις υψηλότερες στον κόσμο! Επιπλέον, το κόστος κατασκευής είναι μικρότερο ενώ η στενότητα του χώρου δεν γίνεται αντιληπτή από όσους μένουν μέσα καθώς οι καμπύλες έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν τη ψευδαίσθηση της ευρυχωρίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιος είπε ότι βιομηχανική αρχιτεκτονική δεν είναι stylish;

Οι κρεμαστοί κήποι του Χονγκ-Κονγκ: Επιχείρηση επιστροφή στη φύση!

Τα σπίτια του μέλλοντος θα είναι πλωτά!