Tο πιο οικολογικό και ενεργειακά εκμεταλλεύσιμο σπίτι στον κόσμο!

Tο πιο οικολογικό και ενεργειακά εκμεταλλεύσιμο σπίτι στον κόσμο!

Τι σκέφτηκαν οι αρχιτέκτονες από τη Σεούλ της Νοτίου Κορέας;

Σε ένα κλίμα δυσαρέσκειας απέναντι στην άυξηση των ουρανοξυστών και των μεγάλων οικοδομών που μοιάζουν με άψυχα χαρτόκουτα από μπετόν οι Νοτιοκορεάτες, ψάχνουν για μία διαφορετική πιο ανθρώπινη ζωή στη μεγαλούπολη.

Αντιστεκόμενοι στη ρύπανση, την έλλειψη πρασίνου και το θόρυβο, αρχιτέκτονες όπως οι Unsangdong Architects και Kolon Engineering πειραματίζονται στην αειφόρο αρχιτεκτονική προσπαθώντας να φέρουν μια ισορροπία στα αποτελέσματα της κατασπατάλησης περιβαλλοντικών αποθεμάτων. Έστι δημιουργήθηκε στο προάστιο Kyeong-Gi— το πρώτο E+ Green Home.

Χτίστηκε στην έκταση που ανήκει στην εταιρεία Kolon και διαθέτει τεχνολογίες που προάγουν την εκματάλλευση φυσικών πηγών ενέργειας (ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική, μαγνητική κλπ), χρησιμοποιώντας 95 πράσινες τεχνολολογικές μεθόδους εκμετάλλευσης ενέργειας. Το σπίτι αποθηκεύει 27% της ενέργειας που παράγει, καταναλώνει σε πλήρη χρήση συσκευών μόλις το 38% από ό, τι καταναλώνει το μέσο σπίτι μία τυπική μέρα και ανακυκλώνει ενέργεια.

Το E+ Home αναμένεται να βραβευθεί, καθώς αποτελεί τόσο επιμορφωτική όσο και λειτουργική πρωτοτυπία στην αρχιτεκτονική. Ήδη η εν λόγω εταιρεία έχει πολλές παραγγελίες από πελάτες που χτίζουν τώρα το σπίτι τους. Το κέρδος μακροπρόθεσμα από μία τέτοια κατοικία είναι μεγάλο για τον ιδιοκτήτη μιας και παρέχει μόνος του όλη την ενεργειακή υποστήριξη.

Διαβάστε ακόμη:

Ένα κυλινδρικό σπίτι από ξύλο 25 τμ. εντυπωσιάζει! (βίντεο)

Ποιος είπε ότι βιομηχανική αρχιτεκτονική δεν είναι stylish;

Οι κρεμαστοί κήποι του Χονγκ-Κονγκ: Επιχείρηση επιστροφή στη φύση!