Ένα γυάλινο σπίτι κάτω από το έδαφος!

Ένα γυάλινο σπίτι κάτω από το έδαφος!

Με όλες τις ανέσεις και το πιο ιδιαίτερο design

Ένα γυάλινο στην Βόρειο Ουαλία μας έχει εντυπωσιάσει. Είναι απόλυτα συγχωνευμένο με το φυσικό περιβάλλον γύρω του, ενώ βρίσκεται κάτω από το έδαφος, πνιγμένο στο γρασίδι. Παρότι, χώνεται στο βουνό, δεν του λείπει το φως. Το λεπτό αλουμινένιο πλαίσιο είναι το μόνο ορατό διαχωριστικό ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό σε αυτό το σπίτι στην Ουαλία. Για να αποφύγει να κάνει ένα σπίτι με περιφραγμένο κήπο, η αρχιτέκτονας Amanda Levete αποφάσισε να το θάψει στο κοίλο σημείο ενός λόφου.

Αν δεν υπήρχε η καμινάδα που προεξέχει, θα ήταν αδύνατο να διακρίνει κάποιος το σπίτι από ψηλά ή περπατώντας στην πεδιάδα από λίγο πιο μακριά. Με δεδομένη την εκπληκτική θέα, το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μια απλή σχεδίαση και εξαιρετικά λειτουργική για μεγαλύτερη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου, ο οποίος δίνει μία άισθηση ελευθερίας, καθώς το γυαλί σε κάνει να νιώθεις ένα με τη φύση και το απέραντο καταπράσινο τοπίο.

Οι καμπύλες δε λείπουν ούτε από το εσωτερικό του σπιτιού, όπου δύο τοίχοι-εννότητες χωρίζουν τα δωμάτια και σηκώνουν πάνω τους όλες τις ανάγκες σε ράφια και γραφεία. Ακόμη και το μπάνιο είναι μέσα στον κίτρινο τοίχο. Εντυπωσιακά επίσης είναι τα παράθυρα φινιστρίνια που σε κάνουν να νομίζει ότι έχεις βυθιστεί στη γη!

Διαβάστε ακόμη:

Ένα παλιό υδραγωγείο έγινε υπερσύγχρονο παλάτι!

Επεκτείνετε το σπίτι σας με κοντέινερ!

Ένα εγκαταλελειμένο αγρόκτημα στην άκρη μιας πόλης γίνεται σπίτι!