Milan Design Week 2011: Το σπίτι του Tron

Milan Design Week 2011: Το σπίτι του Tron

Η εταιρεία Corian θα παρουσιάσει μια νέα πρόταση διακόσμησης εσωτερικών χώρων, επηρεασμένη από την ταινία της Disney «Tron: Legacy».

Κατά τη διάρκεια της φετινής Εβδομάδας Design του Μιλάνου, η εταιρεία Corian θα παρουσιάσει μια έκθεση με λύσεις διαβίωσης, εμπνευσμένη από την φουτουριστική ταινία της Disney «Tron: Legacy». Το project αυτό θα ονομάζεται «safe house» και πρόκειται για μια συνεργασία διάφορων σχεδιαστών, που έχουν επιλεχθεί ο καθένας ξεχωριστά για να αντιπροσωπεύσει από έναν χώρο του σπιτιού, μεταξύ των οποίων: μπάνιο, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, εξωτερικοί χώροι, δωμάτιο home theatre, κουζίνα.

Το ιταλικό studio Aquilialberg συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή κουζινών Ernestomeda για την δική τους συνεισφορά στο project, σχεδιάζοντας την κουζίνα του «safe house» και τον ευρύτερο χώρο της, η οποία περιλαμβάνει έναν κεντρικό πάγκο που ενσωματώνει μια υψηλής τεχνολογίας ταινία ηλεκτροφωταύγειας .

Η ιταλίδα σχεδιάστρια Ilaria Marelli, δημιούργησε τον χώρο της κρεβατοκάμαρας, δίνοντάς του το όνομα «Capo D' Opera», και τον οποίο σχεδίασε με τοπογραφική προοπτική.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Marco Piva με έδρα το Μιλάνο, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στον χώρο του μπάνιου, καθώς ο χώρος υγιεινής του σπιτιού περιλαμβάνει ένα μεγάλο τζακούζι, μπανιέρα και τεράστιους καθρέφτες, όλα στο κυκλικό σχήμα των δίσκων που εμφανίζονται στο «Tron».

Τέλος, τα έπιπλα και ο σχεδιασμός των υπόλοιπων χώρων διαβίωσης, έχουν αναλάβει η εταιρεία επίπλων Lago με τους σχεδιαστές Shai Akram, Jordi Canudas, Andrew Haythornthwaite (εσωτερικοί χώροι) και η εταιρεία TAO Esterno και το Studio Ito Design (εξωτερικοί χώροι).