Ένα ονειρεμένο εξοχικό από κορμούς δέντρων

Ένα ονειρεμένο εξοχικό από κορμούς δέντρων

Μαθήματα καλαισθησίας και πρωτοτυπίας από την Βόρια Ιταλία

Ένα κοινό χαρακτηριστικό της θέας σε όλη τη Νότιο Τυρόλο στη βόρεια Ιταλία, είναι οι κορμοί δέντρων. Το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί την κύρια πηγή ξυλίας της χώρας και όχι μόνο. Οι κορμοί λοιπόν, εκτός από το ότι βρίσκονται διάσπαρτοι στην εξοχή αλλά και στην πόλη, πλέουν σε ποτάμια, μαζεύονται σε στίβες και σε σχηματισμούς που ονομάζονται musls.

Ο Armin Blasbichler είναι ένας καταξιωμένος αρχιτέκτονας ο οποίος κατάγεται από την Τυρόλο. Από μικρός, λοιπόν, ονειρευόταν να κατασκευάσει ένα σπίτι από κορμούς δέντρων. Σαν παιδί είναι προσπαθήσει να φτιάξει ένα μικρό σπιτάκι με στίβες από μικρότερα κομμάτια και έμπαινε μέσα για να παίξει, το οποίο όμως κατέρρεε. Μεγάλωσε όμως και πραγματοποίησε την ιδέα του με τον πιο αξιοζήλευτο τρόπο. Ως ένας από τους πιο γνωστούς αρχιτέκτονες πια έφτιαξε το σπίτι που πάντα ονειρευόταν, αφήνοντάς μας με το στόμα ανοιχτό.

Μάλιστα ο Armin μετακόμισε μόνιμα εκεί όπουζει με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά. Θέλοντας να σιατηρήσει την παιδική του ιδέα προσπαθησε να δημιουργήσει μία έξυπνη, χρωματιστή και fun διάθεση. Άυτό φαίνεται στην πρωτότυπη οροφή με τα κουτάκια που απεικονίζουν όλες τις αποχρώσεις και στην ιδιαίτερη πόρτα που χωρίζεται σε μικρότερες με διαφορετικό μέγεθος η κάθε μία! Δείτε τις φωτογραφίες....

Διαβάστε ακόμη:

Το σπίτι με τα ανεστραμμένα παράθυρα

Bauhauss και κυβισμός σε αρμονία με τη φύση, από την Καλιφόρνια

Ο Immo Klink μας δείχνει τα πιο «φυσικά» σπίτια στον κόσμο