Η βίλα «γωνία» στο Ψυχικό

Πώς το πρωτοποριακό design μπορεί να αξιοποιήσει ένα «τυφλό» οικόπεδο

Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου βρίσκονταν αντιμέτωποι με ένα δίλλημα. Το σπίτι που θα χτιζόταν στο ενλόγω οικόπεδο θα ήταν τυφλό καθώς θα έβλεπε στην αυλή του γείτονα από τη μεριά που υπήρχε θέα. Από την άλλη; Ένας τοίχος με μπετόν. Το θέμα ήθελε πολλή σκέψη- ευτυχώς όμως υπήρχε χώρος.

Η ανάθεση δόθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity, το οποίο εδρεύει και αυτό στην Ελλάδα. Η πρόσβαση στο όποιο σπίτι θα γινόταν και πάλι  με πλάτη προς τη θέα. Οι αρχιτέκτονες, λοιπόν, δημιούργησαν μία καμπύλη ανοιχτή κατασκευή, που διατρέχει όλο το οικόπεδο.

Το σπίτι χωρίζεται σε τρία κομμάτια και βλέπει τελικά σε τρεις κατευθύνσεις χωρίς να χάνει από τη θέα, σχηματίζοντας μία ελαφριά γωνία. Το κάτω μέρος και τον επάνω όροφο γεμάτο τζαμαρίες. Ανάμεσά τους ένα διάφανο κτίσμα τους ενώνει και τους χωρίζει. Στο ισόγειο βρίσκονται ένα  πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και πισίνα, καθώς και βοηθητικοί χώροι. Ο επάνω όροφος, όπου βρίσκεται η κυρίως κατοικία, βλέπει σε όλο το οικόπεδο κι ακόμη παραπέρα.  Τέλος, το διάφανο τμήμα που ενώνει το ισόγειο με τον επάνω όροφο,  αποτελεί μία σειρά από χώρους χαλάρωσης και ψυχαγωγίας...

Διαβάστε ακόμη:
Katherine Heigl: Δείτε τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού της

H Brooke Shields το πουλάει το σπίτι. Μισοτιμής...

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ