Ανανεώνουμε μπαλκόνι και κήπο: Μέρος 2ο!

Ανανεώνουμε μπαλκόνι και κήπο: Μέρος 2ο!

Η ειδικός Feng Shui Ειρήνη Σπανέλη, έχει τη λύση

Στο προηγούμενο άρθρο μας αρχίσαμε να αναλύουμε τους κανόνες που διέπουν τις κατευθύνσεις για τους εξωτερικούς χώρους, τους κήπους, τα μπαλκόνια τις βεράντες.

Ο στόχος είναι να σχεδιάσουμε τον κήπο, την βεράντα ή το μπαλκόνι μας, έτσι ώστε η θετική ενέργεια «chi» να μπορεί να ρέει ελεύθερα. Και ελεύθερα εννοούμε όταν οι θετικές ενέργειες κάνουν μια ελαφριά καμπύλη σαν μονοπάτι και συλλέγουν ενεργειακά κέντρα ώστε να ακτινοβολήσει από εκεί η δύναμή τους. Η ανταμοιβή είναι η υγεία, ευτυχία και ευημερία.

Πολλοί από εμάς μπορεί να μην κάνουν διακοπές φέτος, ή αν κάνουν να είναι πολύ λίγες μέρες. Ας δώσουμε λοιπόν λίγη σημασία παραπάνω στο μπαλκόνι μας και όπως λέει και το τραγούδι ¨Κάνε το μπαλκόνι σου νησί, ότι θέλει ο άνθρωπος καρδιά μου το μπορεί ¨ και με αυτήν την ανάλαφρη διάθεση που μας χαρίζει απλόχερα το καλοκαίρι, ας προσπαθήσουμε να γλυκάνουμε και να δροσίσουμε την ενέργεια που ήδη έχουμε και δεν εκμεταλλευόμαστε.

Ο προσανατολισμός του κήπου σε σχέση με το σπίτι παίζει το βασικό ρόλο στον κήπο Feng Shui. Επειδή αυτό καθορίζει ποιο στοιχείο από τα 5 είναι το κυρίαρχο.

Ο νότος ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς. Τα σχήματα είναι μυτερά, τριγωνικά κοφτερά με ανοδική τάση. Φυτά με μυτερά φύλλα, με αγκάθια ευνοούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Τα λουλούδια με κόκκινο, πορτοκαλί, μοβ και ροζ άνθη είναι ιδανικά στη νότια βεράντα ή το κήπο. Το ξύλο ταιριάζει σαν υλικό σε έπιπλα και αντικείμενα διακόσμησης και φέρνει την ενέργεια της φήμης και της αναγνώρισης. Δεν του ταιριάζουν τα γήινα χρώματα όπως η ώχρα, το μπεζ καθώς επίσης και το πράσινο.

Τα διακοσμητικά σε κόκκινο χρώμα ευνοούνται, όπως κόκκινα κεράκια και φαναράκια που δίνουν ένα κόκκινο χρώμα. Επίσης εδώ μπορεί να τοποθετηθεί το μπάρμπεκιου.

Τα νοτιοδυτικά και τα βορειοανατολικά ανήκουν στο στοιχείο της Γής. Τα σχήματα είναι επίπεδα αυξανόμενα σε πλάτος, που δείχνουν να μην αποχωρίζονται τη γη. Τα χρώματα που ταιριάζουν εδώ είναι το καφέ, η ώχρα, το κίτρινο. Τα θαμνάκια, τα μυρωδικά τα κοντόχοντρα σχήματα σε φυτά ταιριάζουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Διακοσμητικά αντικείμενα κατασκευασμένα από κεραμικό, πορσελάνη, πηλό, πέτρες, δάπεδα από πέτρα, τερακότα, τούβλο είναι υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εδώ.

Οι οριζόντιες ρίγες, οι επίπεδες επιφάνειες είναι ιδανικά. Αποφύγετε υλικά από μέταλλο και χρώματα όπως λευκό, ασημένιο, γκρι, χρυσό.

Στη δύση και τα βορειοδυτικά συναντάμε το στοιχείο του μετάλλου. Εδώ είναι ο τομέας της δημιουργικότητας και των παιδιών. Ταιριάζουν τα σφαιρικά στρογγυλά σχήματα και τα ανθοφόρα φυτά και έλατα. Τα ιδανικά χρώματα είναι το λευκό, το ασημί, το χρυσό, το γκρι και το κίτρινο. Διακοσμητικά αντικείμενα που ταιριάζουν είναι οι μπάλες, στρογγυλό τραπέζι, καρέκλες με καμπύλες και οτιδήποτε μεταλλικό, μπορεί να τοποθετηθεί εδώ.

Ότι και να κάνετε να το κάνετε με αγάπη και ευγνωμοσύνη και η ενέργεια θα σας το ανταποδώσει.

Διαβάστε ακόμη:

Καλοκαίριασε! Πώς θα ανανεώσουμε μπαλκόνι και κήπο;

Κρεβατοκάμαρα και feng shui: Πώς να ξαναβρούμε την ισορροπία μας!

Έρωτας και feng shui: Ας κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!