Πώς να μετατρέψεις το σπίτι σου στο ιδανικό καταφύγιο για το χειμώνα

Πώς να μετατρέψεις το σπίτι σου στο ιδανικό καταφύγιο για το χειμώνα

Δημιούργησε το πιο χαλαρωτικό περιβάλλον!

Θα μείνεις μέσα; Και πού αλλού να πας με τέτοιο καιρό;

Άρχισε η βροχή και το κρύο και σκέφτεσαι ταινίες και παρεούλα; Δεν είσαι η μόνη. Ας φτιάξουμε το χώρο μας λοιπόν, ώστε να έχουμε καλύτερη ενέργεια.

Το καθιστικό είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες στο σπίτι. Είναι ο χώρος της ψυχαγωγίας μας. Ταινίες, φίλοι, φαγητό, ξεκούραση. Ας ρίξουμε λοιπόν μια Feng shui ματιά.

Αρχίζουμε από το χρώμα:

· Αν βρίσκεται στα Νότια, τότε ένα απαλό μοβ ή κίτρινο θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα.

· Στα Νοτιοδυτικά επιλέξτε καρό σχέδια και πινελιές του καφέ.

· Στα δυτικά ένα ροζ θα φωτίσει και θα γλυκάνει τον χώρο.

Όπως έχουμε ξαναπεί τα απαλά χρώματα είναι η καλύτερη επιλογή. Ένα έντονο χρώμα μπορεί να τονώσει αρνητικά την ενέργεια. Ένας κόκκινος τοίχος στο νότο είναι κίνδυνος πυρκαγιάς. Στο βορρά μπορεί να φέρει εντάσεις και τσακωμούς. Προτιμήστε λοιπόν μαλακά χρώματα. Αν θέλετε έντονο χρώμα κάπου είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Για να υπάρξει αρμονική ροη της ενέργειας θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην τοποθέτηση των επίπλων και αντικειμένων.

Ο αρμονικός τρόπος, σύμφωνα πάντα με το Feng-Shui είναι να τοποθετήσετε κυκλικά τους καναπέδες, τα σκαμπό ή τις πολυθρόνες, ώστε να υπάρχει αρμονία στην οικογενειακή και κοινωνική σας ζωή.

Κάντε το τεστ για να καταλάβετε αν ένα έπιπλο εμποδίζει στην αρμονική ροή της ενέργειας. Πως; Πολύ απλά, αν σκοντάφτετε συνέχεια επάνω του καθώς περνάτε, τότε σημαίνει ότι βρίσκεται σε λάθος θέση. Μετακινήστε τα έπιπλα που ενοχλούν και ως δια μαγείας θα αισθανθείτε καλύτερα.

Στα ανατολικά, νοτιοανατολικά και νότια τοποθετούμε φυτά για να τονώσουμε την ενέργεια του ξύλου.

Διακοσμητικά βάζα, αγάλματα, γλυπτά και κεραμικά, συνδέονται με την ενέργεια της γης και η ιδανική θέση είναι τα νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά.

Και φυσικά, αυτό που λέω πάντα. Ο απόλυτος κανόνας, είναι η τάξη και η καθαριότητα που πρέπει να επικρατεί στο χώρο. Ακαταστασία στο σπίτι σημαίνει και ακαταστασία στο μυαλό. Καθαρίζετε συχνά κάτω από τους καναπέδες, πίσω από την τηλεόραση και όπου μπορεί να υπάρχει στασιμότητα και σκόνη. Η ενέργεια που λιμνάζει εκεί μετατρέπεται σε αρνητική και αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε.

Ανάψτε ένα αρωματικό κερί ή ένα στικ. Διαλέξτε μυρωδιές που σας ενεργοποιούν ή σας χαλαρώνουν τις αισθήσεις σας και ανάλογα με την ώρα της ημέρας και ανάψτε τα στο χώρο. Θα νιώσετε υπέροχα.

Ένας ζεστός καθαρός χώρος, που μυρίζει όμορφα, πάντα μας μαγνητίζει.

Και ο χώρος που μας ελκύει έχει πάντα θετική ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη:

Κρεβατοκάμαρα και feng shui: Πώς να ξαναβρούμε την ισορροπία μας!

Έρωτας και feng shui: Ας κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!