Η πιο μαγευτική πισίνα του κόσμου (θα) βρίσκεται στην Τήνο

Η πιο μαγευτική πισίνα του κόσμου (θα) βρίσκεται στην Τήνο

Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα με ελληνική υπογραφή σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου.

Εδώ και λίγες μέρες ένα νέο αρχιτεκτονικό project έχει γίνει θέμα συζήτησης στο ίντερνετ και δέχεται διθυραμβικές κριτικές από τα μεγαλύτερα site αρχιτεκτονικής και design (και όχι μόνο) του κόσμου. Ο λόγος για το αθηναϊκό αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects και την πιο συγκλονιστική πισίνα που έχει δει ποτέ άνθρωπος ή, αλλιώς, το «Mirage House».

Στόχος της ομάδας είναι να σχεδιάσουν μια κατοικία που θα συγχωνεύεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον γύρω της και θα γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του. Το σπίτι λειτουργεί σχεδόν όπως ένα παρατηρητήριο, καθώς προσκολλάται στα βράχια και επιβλέπει το δραματικό τοπίο. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του έργου αυτού, ωστόσο, είναι η πισίνα που, σε αντίθεση με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, βρίσκεται στην οροφή του σπιτιού, καλύπτοντας το από άκρη σε άκρη. Μάλιστα ο σχεδιασμός της είναι τέτοιος ώστε να η πισίνα να είναι το μόνο στοιχείο της κατοικίας που θα φαίνεται από ψηλά, κρύβοντας το κυρίως κτίριο από τα βλέμματα και παρέχοντάς του απόλυτη ιδιωτικότητα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η πισίνα αντικατοπτρίζει το εντυπωσιακό άγριο και βραχώδες τοπίο του νησιού, ενώ το βράδυ καθρεφτίζεται μέσα της ολόκληρος ο έναστρος ουρανός. Το όνομα «Mirage» επίσης, δεν είναι τυχαίο, καθώς η θέση της πισίνας κάνει το νερό να δημιουργεί μαγευτικές οφθαλμαπάτες. Ένα ακόμα μεγάλο «συν» της πισίνας ως οροφής, είναι πως παρέχει με εντελώς φυσικό τρόπο θερμική μόνωση και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και την μετάδοση της θερμότητας σε όλους τους χώρους της οικίας.

Το «Mirage House» των Kois Associated Architects έχει βασικό αρχιτέκτονα τον Στέλιο Κόη, υπεύθυνο project τον Nίκο Πατσιαούρα, σχεδιαστική ομάδα τους Φίλιππο Μανωλά, Gaby Barbas, Κωνσταντίνο Γιαννάκη και Αντριάννα Βουτσινά, θα έχει έκταση 198m2 και ξεκίνησε να υλοποιείται από το 2013, ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.