Οι 5 εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το σίδερο μαλλιών!

Οι 5 εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το σίδερο μαλλιών!

Μάθε τι άλλο μπορείς να κάνεις με αυτό στα μαλλιά σου και όχι μόνο!

Ενδεχομένως, το μοναδικό πράγμα που έχεις συνηθίσει να κάνεις με το σίδερο των μαλλιών είναι να ισιώνεις τα μαλλιά σου όμως, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι που μπορείς να το αξιοποιήσεις και μάλιστα εξίσου χρήσιμοι. Βγες λοιπόν από περιττό χρόνο και κόπο, αντικαθιστώντας άλλες συσκευές με το σίδερό σου και πέτυχε τα παρακάτω αποτελέσματα γρήγορα και εύκολα.


1.Κάνε μεγάλες μπούκλες
Για να φτιάξεις μπούκλες με το σίδερο μαλλιών, πάρε τούφες, μικρές ή μεγάλες, και ξεκίνα πιάνοντάς τες με το σίδερο σφιχτά από τις ρίζες. Κράτησέ το κάθετα και τύλιξε τα μαλλιά σου γύρω από αυτό, γυρίζοντας τα μέχρι να φτάσεις στις άκρες τους, δημιουργώντας έτσι κύματα στα μαλλιά σου. Για πιο αυστηρές μπούκλες, απλά κράτησε για περισσότερη ώρα το σίδερο σε κάθε σημείο του μαλλιού σου και πιάσε μικρότερες τούφες.


2.Γύρισε προς κάποια πλευρά τα άκρα των μαλλιών σου
Κάθε φορά που τελειώνεις με το ίσιωμα των μαλλιών σου χρησιμοποιώντας το σίδερο, μπορείς να δώσεις περισσότερο χαρακτήρα στο χτένισμά σου, γυρνώντας τις άκρες των μαλλιών σου προς τα μέσα ή προς τα έξω.


3.Κάνε κυματιστά μαλλιά
Αυτή η ρετρό τάση έχει επανέλθει και μας αρέσει πολύ. Πάρε μικρές τούφες μαλλιών και χτένισε ελαφρώς το κάτω μέρος των τριχών, προκειμένου να δώσεις επιπλέον όγκο. Συνέχισε περνώντας τις τούφες με το σίδερο προς τα κάτω, κουνώντας παράλληλα τον καρπό του χεριού σου εμπρός και πίσω. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις την πτυχωτή όψη που θέλεις να πετύχεις. Το μέγεθος του σίδερου παίζει σπουδαίο ρόλο, αφού όσο λεπτότερο είναι τόσο πιο αυστηρό λουκ θα πετύχεις. Μπορείς ακόμα στο τέλος να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου για πιο ανοιχτό και ανάλαφρο κυματιστό στυλ.


4.Κάνε beach waves
Ψέκασε τα μαλλιά σου με ένα σπρέι αλατόνερου και χώρισέ τα σε δύο μεγάλες τούφες. Πλέξε με αυτά δύο γαλλικές πλεξούδες και στη συνέχεια πάτησέ τες για λίγη ώρα με το σίδερο των μαλλιών. Αφού τα μαλλιά κρυώσουν, άνοιξέ τα, πέρνα τα δάχτυλά σου μέσα από αυτά για πιο φυσικό στυλ και τα beach waves είναι έτοιμα!


5.Σιδέρωσε τα ρούχα σου
Αν βρίσκεσαι σε διακοπές ή ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου δεν σου επιτρέπει να βγάζεις όλα τα... σύνεργα σιδερώματος, αυτός ο τρόπος σιδερώματος θα σου λύσει πραγματικά τα χέρια. Χρησιμοποίησε το σίδερο μαλλιών για να απομακρύνεις μικρές ζάρες από τις μπλούζες και τα παντελόνια σου. Φρόντισε να ελέγξεις πριν ξεκινήσεις αν οι πλάκες του είναι καθαρές. Αν χρειάζονται καθάρισμα, μια βρεγμένη πετσέτα αρκεί για να καθαριστούν. Φρόντισε να ρυθμίσεις το σίδερο σε χαμηλότερη θερμοκρασία, αν το ύφασμα είναι αρκετά λεπτό. Τοποθέτησε το ρούχο ανάμεσα στις πλάκες του σίδερου και σύρε το όπου το ρούχο είναι τσαλακωμένο.

Διαβάστε ακόμη:

Χειροποίητο υγροσάπουνο που σου φτιάχνει τη... διάθεση; Δοκίμασέ το!

Καινοτομία από την KLINEX: Η νέα σειρά KLINEX Καθαριστικό Πατώματος θα σας λύσει τα χέρια