Ώρα για μάζεμα:Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να αποθηκεύσεις τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Ερμιόνη Σαρρή
Ώρα για μάζεμα:Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να αποθηκεύσεις τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Και κέρδισε χρόνο την επόμενη χρονιά

Όλοι τρέξαμε πριν από ένα μήνα περίπου να στολίσουμε το σπίτι μας και να το γεμίσουμε με μπάλες, φωτάκια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Όλα ωραία, όλα καλά. Οι φίλοι μας ήρθαν, τα είδαν και φυσικά μας συγχάρηκαν για το γούστο μας ( δεν νομίζουμε να αμφιβάλλει κανείς). Τώρα όμως ποιος τα μαζεύει όλα αυτά και πώς τα αποθηκεύει για να κερδίσει χρόνο και κόπο του χρόνου. Εσείς, αλλά μην αγχώνεστε. Αν κάνετε καλή δουλειά φέτος (όχι δε θα σας πάρει η νύχτα), του χρόνου θα στολίσετε και πάλι σε χρόνο... dt.


Δείτε τις προτάσεις μας και ακολουθήστε τις βήμα προς βήμα. Το κάναμε και ... πέτυχε.


Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Είναι μπελάς και το ξέρουμε. Κάθε χρονιά ξοδεύετε διπλό χρόνο ώστε να τα ξεμπερδέψετε και φυσικά κατηγορείτε αυτόν που τα μάζεψε την προηγούμενη φορά. Εσείς όμως δε θα βαρεθείτε. Τυλίξτε τα γύρω από μία κρεμάστρα και κάντε τη ζωή σας... εύκολη. Αν πάλι έχετε κάποιο χοντρό χαρτόνι στο σπίτι, μπορείτε επίσης να τα τυλίξετε γύρω από αυτό και του χρόνου απλά να τα ξετυλίξετε.

enhanced-buzz-15308-1386884826-0
9e7b0c57000e4f9ac9a51d98a7b1f366

Μπάλες

- Μπάλες μικρές, μεγάλες και μεσαίες κυκλοφορούν σε όλο το σπίτι και σε όλα τα χρώματα. Άλλες είναι πάνω στο τζάκι, άλλες κρέμονται από τα παράθυρα και φυσικά οι υπόλοιπες στολίζουν το δέντρο σας. Ένα μεγάλο πλαστικό κουτί αποθήκευσης θα σας σώσει. Χωρίστε τις ανάλογα με το μέγεθος ή το χρώμα και τοποθετήστε τις σε ξεχωριστές θέσεις.

stack-storage-box 300

-Μία άλλη ιδέα είναι να τις αποθηκεύσετε μέσα σε σακουλάκια (ναι αυτά της κουζίνας) και ύστερα να τις τοποθετήσετε σε μία κούτα.

OrganizedOrnaments-300x400

- Και οι αυγοθήκες είναι μία εύκολη λύση και σωτήρια για τις γυάλινες ειδικά. Σίγουρα τις θέλετε και για την επόμενη χρονιά για αυτό οι συγκεκριμένες θήκες θα τις προστατεύσουν και θα τις κρατήσουν ακέραιες για τις υπόλοιπες 330 ημέρες του χρόνου.

bbf1ab972cf5378dc8f5cde77f9d4308

Γιρλάντα

Στολίσατε τη σκάλα ή το μπαλκόνι και τώρα δεν ξέρετε τι να την κάνετε. Βρείτε μία θήκη αποθήκευσης ρούχων και τοποθετήστε την μέσα. Η γιρλάντα τόσο απλά είναι έτοιμη για την αποθήκη και φυσικά κανένα της κλωνάρι δε θα απουσιάζει.

wreath-storage-bag 300

Διαβάστε ακόμα:

Λεκές από ιδρώτα: Η «μαμά» φύση θα σας σώσει

Χάλασε το φερμουάρ; Δείτε πώς θα το φτιάξετε μέσα σε 5 λεπτά