3 λάθη που κάνουμε κατά την καθαριότητα του σπιτιού μας και ούτε που το φανταζόμασταν

Ερμιόνη Σαρρή
3 λάθη που κάνουμε κατά την καθαριότητα του σπιτιού μας και ούτε που το φανταζόμασταν

Tips για ένα πραγματικά καθαρό σπίτι

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι δύσκολο πράγμα. Όσο καλές νοικοκυρές και αν είμαστε, πολλές φορές εμπίπτουμε σε σφάλματα. Προσπαθούμε να καθαρίσουμε όσο καλύτερα γίνεται κάθε γωνιά του σπιτιού μας, αλλά τελικά καταφέρνουμε το αντίθετο. Υπάρχουν κάποια καθαριστικά προϊόντα που ενώ τα θεωρούμε σωτήρια στην πραγματικότητα τα χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο. Τα παρακάτω tips θα μας δώσουν ένα πραγματικά λαμπερό σπίτι. Δείτε ποια είναι:

Καθαρίζουμε με λάθος τρόπο τα τζάμια: Παίρνουμε το μπουκαλάκι με το υγρό καθαριστικό και ψεκάζουμε τα τζάμια με όση ποσότητα θέλουμε. Το θέμα όμως δεν είναι η ποσότητα, αλλά ο τρόπος που το χρησιμοποιούμε. Δεν πρέπει να ρίχνουμε το υγρό στα τζάμια, αφού αντί να τα καθαρίζουμε απλώνουμε τη βρωμιά σε όλη την επιφάνεια. Για αυτό το λόγο πρέπει να ψεκάζουμε πρώτα το ειδικό πανί μικροϊνών ή χαρτί με και ύστερα να το τοποθετούμε πάνω στο τζάμι. Καλό θα ήταν επίσης να αποφεύγουμε τη δουλειά αυτή κατά τις ηλιόλουστες ώρες της ημέρας καθώς τα τζάμια στεγνώνουν πολύ γρήγορα και είναι πιθανόν να δημιουργηθούν ραβδώσεις στην επιφάνειά τους.

Ψεκάζουμε περισσότερο από όσο πρέπει τις ξύλινες επιφάνειες: Το ξύλο αποτελεί το αγαπημένο υλικό για τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Τραπέζια, κομοδίνα και βιβλιοθήκες βρίσκονται στο χώρο. Ενώ οι ειδικοί μας προτρέπουν να τα καθαρίζουμε με ειδικά καθαριστικά, εμείς μερικές φορές το παρακάνουμε νομίζοντας πως έτσι θα γυαλίσουν περισσότερο. Και όμως όχι. Πρέπει στο ειδικό πανί που χρησιμοποιούμε να ρίχνουμε ελάχιστη ποσότητα καθαριστικού ίσα ίσα για να διώξουμε τη σκόνη. Η υπερβολική ποσότητα γυαλιστικού θα προσελκύσει περισσότερη σκόνη και βρωμιά, αφού θα συσσωρευτεί στην επιφάνεια του επίπλου μας.

Βάζουμε υπερβολικό σαπούνι στο πλυντήριο: Μπορεί να έχουμε μάθει από τα φοιτητικά μας χρόνια να βάζουμε πλυντήριο (η ανάγκη βλέπετε), αλλά θέλει και αυτό τη μαεστρία του. Κάποιες από εμάς θεωρούμε πως και να μας πέσει λίγο απορρυπαντικό παραπάνω δεν τρέχει και κάτι. Η ποσότητα όμως πρέπει να υπολογίζεται στο ένα κουτάλι της σούπας για κάθε πλύση, αλλιώς τα ρούχα μας δε θα καθαρίσουν όπως πρέπει. Η υπερβολική χρήση ή το λάθος απορρυπαντικό μπορεί να προκαλέσει πολύ αφρό και φυσικά να αφήσει υπολείμματα πάνω στο αγαπημένο μας μαύρο πουλόβερ. Ένας πραγματικός εφιάλτης.

Διαβάστε ακόμα:

Λεκές από μελάνι; Εξαφανίστε τον στη στιγμή με αυτά τα τρικ!

Λεκές από ιδρώτα: Η «μαμά» φύση θα σας σώσει