Ιδού πώς θα εξαφανίσετε 5 βασικούς λεκέδες από τα ρούχα σας

Ιδού πώς θα εξαφανίσετε 5 βασικούς λεκέδες από τα ρούχα σας

Πάρτε μολύβι και χαρτί και κρατήστε σημειώσεις

Φορέσατε το αγαπημένο σας φόρεμα, πιάσατε την κούπα του καφέ στα χέρια και πάνω που πήγατε να απολαύσετε μια γουλιά, αυτή κατέληξε πάνω στο λατρεμένο σας ρούχο. Μη σας πιάνει πανικός. Κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του –αυτό πρέπει πάντα να το έχετε κατά νου!

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς θα εξαφανίσετε 5 βασικούς λεκέδες:

- Από καφέ ή τσάι
Σε 250ml νερό, προσθέτετε 1 κ.γ βόρακα και ανακατεύετε καλά. Βουτήξτε μέσα στο μείγμα ένα σφουγγαράκι και τρίψτε με αυτό το λεκέ. Ξεπλύνετε καλά και βάλτε πάλι το ρούχο στο πλυντήριο.

- Από κόκκινο κρασί
Τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω στο λεκέ και ταμπονάρετε με αυτήν καλά τον λεκέ. Έπειτα, απλώστε μια γενναία δόση αλατιού και αφήστε το μέχρι να απορροφήσει πλήρως το κρασί. Ξεπλύνετε και τοποθετήστε το ρούχο σας στο πλυντήριο.

- Από ιδρώτα
Ρίξτε σε ένα μπολ μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μία κουταλιά της σούπας αλάτι. Προσθέστε λίγη ποσότητα νερού (τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνει πάστα). Ανακατέψτε καλά και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το απλώνετε στο σημείο με το λεκέ. Το αφήνετε να δράσει για περίπου μία ώρα και έπειτα το πλένετε κανονικά στο πλυντήριο.

- Από σάλτσα
Ξεπλύνετε αμέσως με κρύο νερό και έπειτα αφού βουτήξετε ένα πανάκι σε λευκό ξίδι τρίψτε με αυτό το σημείο του λεκέ. Επιμείνετε για όσο χρειαστεί και έπειτα βάλτε το ρούχο για πλύσιμο.

- Από κραγιόν
Τρίψτε το σημείο με οινόπνευμα και έπειτα ξεπλύνετε το λεκέ με λίγη αμμωνία. Αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμα

Άνετος ύπνος χωρίς κλιματιστικό με αυτά τα... δροσερά tips!

Ψάχνετε διαρκώς τα ρούχα σας; Με αυτά τα tips η ντουλάπα σας θα είναι πάντα οργανωμένη!