Σαν καινούργια: Τips για να καθαρίσεις τα παπούτσια σου με υλικά που έχεις στο σπίτι σου

Σαν καινούργια: Τips για να καθαρίσεις τα παπούτσια σου με υλικά που έχεις στο σπίτι σου

Εύκολα, γρήγορα και... οικονομικά

Κάθε πρόβλημα όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχει και τη λύση του. Στις εποχές που ζούμε βέβαια είναι σημαντικό να βρίσκουμε τρόπους να λύνουμε απλά-καθημερινά μας προβλήματα χωρίς πολλά έξοδα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, λοιπόν, είναι εδώ το Queen, ώστε να σας παρουσιάζει τέλειες ανέξοδες προτάσεις που θα σας λύσουν τα χέρια και θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη.


Πώς μπορούμε να κάνουμε τα παπούτσια μας να δείχνουν σαν καινούργια; Πώς μπορούμε να τα καθαρίσουμε με φυσικό τρόπο;

w621      c984f


- Το παν είναι η περιποίηση. Αν θέλετε να διατηρήσετε τα παπούτσια σας σαν... καινούργια για περισσότερο διάστημα θα πρέπει κάθε φορά που τα βγάζετε από τα πόδια σας να τοποθετείτε στο εσωτερικό τους λίγο χαρτί κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να τα απαλλάξετε από την υγρασία και θα παρατείνετε το χρόνο ζωής τους.
- Μπορείτε να καθαρίσετε άψογα τα δερμάτινα παπούτσια σας ακολουθώντας απλώς την παρακάτω διαδικασία: Καθαρίζετε τα παπούτσια με ένα καλά στυμμένο βετέξ και έπειτα απλώνετε μικρή ποσότητα κρέμας χεριών. Την αφήνετε να στεγνώσει και έπειτα την αφαιρείτε με μια βούρτσα με μαλακή τρίχα. Τέλος γυαλίζετε το δέρμα με ένα παλιό καλσόν. Τόσο απλά και εύκολα τα δερμάτινά σας θα λάμψουν στη στιγμή. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και στις τσάντες σας.
- Εάν οι αποχρώσεις των δερμάτινων υποδημάτων σας είναι πιο ανοιχτές (και όχι μαύρο ή σκούρο καφέ) μπορείτε να δοκιμάσετε και το κόλπο της μπανάνας. Χρησιμοποιήστε μια μπανανόφλουδα και τρίψτε με αυτήν τα παπούτσια σας. Σκουπίστε με ένα πανάκι και... καθαρίσατε! Θα γυαλίζουν σαν καινούργια.
- Μπορείτε να καθαρίσετε τα πάνινα παπούτσια σας με τον εξής οικονομικό τρόπο: Ρίξτε λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων πάνω σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε με αυτήν τους λεκέδες. Έπειτα ξεπλύνετε τα παπούτσια σας και τοποθετήστε μέσα σε αυτά καλαπόδια ώστε να μη χάσουν τη φόρμα τους όσο στεγνώνουν.
- Τα πάνινα παπούτσια σας έχουν ήδη χάσει τη φόρμα τους και έχουν ζαρώσει; Κανένα πρόβλημα! Πάρτε μερικά κομμάτια εφημερίδα, μουσκέψτε τα καλά και τοποθετήστε τα στο εσωτερικό τους. Στόχος σας είναι να τα σφηνώσετε καλά στη μύτη των παπουτσιών σας ώστε να τεντωθεί καλά το ύφασμα.

Διαβάστε ακόμα

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου;

Tips για να μειώσετε τα έξοδα του σπιτιού σας

Άνετος ύπνος χωρίς κλιματιστικό με αυτά τα... δροσερά tips!