Woohoo! Φτιάξε το πιο γευστικό παγωτό σε χρόνο dt (και χωρίς παγωτομηχανή)

Ερμιόνη Σαρρή
Woohoo! Φτιάξε το πιο γευστικό παγωτό σε χρόνο dt (και χωρίς παγωτομηχανή)

Δεν έχεις χρόνο; Και όμως προλαβαίνεις να φτιάξεις παγωτό 

Όταν ήσουν μικρή τα μετρούσες, και τώρα που πλέον είσαι ένα μεγάλο κορίτσι προσπαθείς να τους αντισταθείς με νύχια και με δόντια. Το παγωτό (κατ' εμέ) είναι ο μεγαλύτερος πειρασμός του καλοκαιριού και όσο και αν θέλω να του γυρίσω την πλάτη, δυστυχώς παραδίνομαι συχνά πυκνά στη γεύση του.

Αν, λοιπόν, βλέπεις τον εαυτό σου στο πρόσωπο μου, η συνταγή αυτή θα σου φανεί φανταστική. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου παγωτό στο σπίτι και να το έχεις συνεχώς στον καταψύκτη σου. Όχι, δε χρειάζεται να ψάχνεις για παγωτομηχανή, γιατί πολύ απλά δεν τη χρειάζεσαι.

tumblr nhy6e4kabT1qbguj0o1 1280 af42c


Πρώτα από όλα πρέπει να φτιάξεις τη βάση του παγωτού σου που είναι η κρέμα. Από πλευράς υλικών θα χρειαστείς μόνο κρέμα γάλακτος, 1 κρόκο αβγού και ζάχαρη.Για να αποκτήσει η κρέμα σου μία πιο κρεμώδη υφή, άρχισε να ανακατεύεις τη ζάχαρη με τον κρόκο και ρίχνε σιγά σιγά 1 κούπα κρέμας γάλακτος μέσα στο μείγμα σου. Το ανακάτεμα πρέπει να είναι... ελαφρύ. Μόλις το μείγμα σου ομογενοποιηθεί, ρίξε μέσα όποιο άλλο συστατικό θες για να δώσεις γεύση στο παγωτό σου και πρόσθεσε μία μικρή ποσότητα σαντιγί. Μπορείς για παράδειγμα, να δοκιμάσεις με ένα σιρόπι φράουλας ή με μερικά κομμάτια κουβερτούρας. Μόλις το ανακατέψεις καλά, τοποθέτησέ το στην ψύξη.

Tip: Αντί για κρέμα γάλακτος μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ζαχαρούχο γάλα.