Θα σας «λύσει» τα χέρια: 10 χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν περιμένατε ποτέ

Θα σας «λύσει» τα χέρια: 10 χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν περιμένατε ποτέ

Είναι θαυματουργή

Η οδοντόκρεμα μας βοηθά να διατηρούμε υγιή τα δόντια αλλά και γενικότερα την στοματική μας κοιλότητα. Μπορεί αυτή να είναι η κυριότερη χρήση της, παρόλα αυτά θα πρέπει να έχετε κατά νου πως κάνει θαύματα και σε ένα σωρό ακόμη πράγματα. Πάμε να δούμε 10 εναλλακτικές χρήσεις της που θα σας αφήσουν άφωνες:


1. Θαμπά κοσμήματα; Ρίξτε πάνω σε μια μαλακή οδοντόβουρτσα λίγη οδοντόκρεμα και βουρτσίστε τα! Έπειτα ξεπλύνετε με δροσερό νερό και γυαλίστε τα με ένα πανάκι.
2. Κόψατε κρεμμύδι και τα χέρια σας μυρίζουν άσχημα; Ρίξτε μικρή ποσότητα οδοντόπαστας στα δάχτυλά σας και τρίψτε καλά. Ξεπλύνετε με νερό και... μυρωδιές τέλος!
3. Καθαρίστε την πλάκα του σίδερου πανεύκολα και οικονομικά χρησιμοποιώντας απλώς λίγη οδοντόκρεμα. Εφαρμόστε την σε κρύο σίδερο, τρίψτε καλά και έπειτα καθαρίστε με ένα νωπό πανί.
4. Εξαφανίστε τον λεκέ από το χαλί ρίχνοντας απλώς σε ένα σφουγγαράκι λίγη οδοντόκρεμα. Τρίψτε καλά με αυτό την επιφάνεια και έπειτα ξεβγάλετε με ένα νωπό πανί.
5. Αν τα νύχια σας έχουν κιτρινίσει και έχουν χάσει τη λάμψη τους τότε χρειάζονται και αυτά την... οδοντόκρεμά τους. Βάλτε λίγη οδοντόπαστα πάνω σε μια παλιά οδοντόκρεμα και τρίψτε με αυτή τα νύχια σας. Αφού ξεπλύνετε, εφαρμόστε λίγο λαδάκι για να τα ενυδατώσετε.

toothpaste 3109391b 1db6c


6. Εφαρμόστε την λευκή κλασική οδοντόκρεμα πάνω σε ένα σπυράκι που μόλις ξεφύτρωσε. Αφήστε την όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί θα παρατηρήσετε πως το σπυράκι θα έχει ξεραθεί.
7. Καθαρίστε τα θαμπά ασημικά του σπιτιού σας, τρίβοντάς τα απλώς με μια οδοντόβουρτσα και λίγη οδοντόκρεμα. Σκουπίστε τα με ένα καθαρό πανάκι και είναι έτοιμα!
8. Μπογιές στον τοίχο; Εξαφανίστε τις με λίγη οδοντόκρεμα. Ρίξτε μικρή ποσότητα πάνω σε ένα βρεγμένο σφουγγαράκι και τρίψτε καλά με αυτό τα... βρώμικα σημεία.
9. Σημάδια από τα ποτήρια πάνω στο ξύλινο τραπέζι σας; Τώρα ξέρετε πώς θα τα εξαφανίσετε. Ένα πανάκι και λίγη οδοντόπαστα αρκούν!
10. Εξαφανίστε τα άλατα από τη βρύση σας τρίβοντάς την με ένα πανάκι και λίγη οδοντόκρεμα. Θα λάμψει στη στιγμή.