Μυρίζουν άσχημα οι πετσέτες παρόλο που τις έχεις πλύνει; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Tips για να μυρίζουν τέλεια οι πετσέτες σου

Έβαλες τις πετσέτες σου για πλύσιμο αλλά δυστυχώς με το που τις έβγαλες από το πλυντήριο ανακάλυψες πως δε μυρίζουν όμορφα. Καμία αίσθηση δροσιάς! Τι φταίει; Διάβασε παρακάτω και λάβε τα μέτρα σου:

 


1. Κι όμως ίσως δε φταίνε οι πετσέτες αλλά το πλυντήριο. Θα πρέπει, λοιπόν, να το καθαρίζεις συχνά και να εξουδετερώνεις με αυτόν τον τρόπο τη μούχλα και τα βακτήρια. Μια στο τόσο κάνε μια πλύση με άδειο κάδο, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, προσθέτοντας απλώς μέσα λίγο ξίδι και μαγειρική σόδα.
2. Μη γεμίζεις το πλυντήριο με πάρα πολλά ρούχα, σεντόνια και πετσέτες. Όσο το υπερφορτώνεις τόσο λιγότερο αποδοτικό γίνεται. Επίσης φρόντιζε να επιλέγεις καλά απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων.
3. Μην πλένεις τις πετσέτες σου μαζί με τις κάλτσες. Ο λόγος προφανής!

 

petsetes 2 de199


4. Μην αφήνεις γεμάτο το πλυντήριο. Φρόντιζε να απλώνεις κατευθείαν τις πετσέτες σου με το που τελειώσει την πλύση του. Αν αφήσεις το πορτάκι κλειστό και οι πετσέτες στεγνώσουν εκεί μέσα, τότε το κακό θα έχει γίνει και η άσχημη μυρωδιά θα είναι αναπόφευκτη.
5. Μη ρίχνεις βρεγμένες πετσέτες στο καλάθι με τα άπλυτα!
6. Αν θες να μυρίζουν τέλεια οι πετσέτες σου για περισσότερο διάστημα τότε πολύ απλά γέμισε ένα βαποριζατέρ με νερό και πρόσθεσε μέσα σε αυτό δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου. Ανακίνησε καλά και ψέκασε ελάχιστη ποσότητα σε κάθε πετσέτα. Σιδέρωσε κανονικά.
7. Αμέσως μετά το σιδέρωμα μην τις αποθηκεύσεις κατευθείαν στο ντουλάπι, καθώς μπορεί να έχει αποθηκευτεί στο εσωτερικό τους υγρασία. Άφησέ τις για λίγο στο καθιστικό και τακτοποίησέ τις αργότερα.

 

Διάβασε ακόμα

Καθάρισε την βρώμικη πλάκα του σίδερου με αυτές τις ανέξοδες συνταγές

Τips για να μη μυρίζει άσχημα ο κάδος απορριμμάτων

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ