Οδηγός ρούχων: Πώς πλένονται 5 βασικά υφάσματα

Οδηγός ρούχων: Πώς πλένονται 5 βασικά υφάσματα

Βαμβακερά, μάλλινα, πολυέστερ, βισκόζη και λινά

Πότε ένα ρούχο πλένεται στο χέρι, πότε πλένεται στο πλυντήριο και πότε πρέπει να το στέλνεις απευθείας στο καθαριστήριο;

Αλήθεια εσύ γνωρίζεις με ποιο τρόπο πρέπει να πλένεις κάθε ύφασμα ή απλώς πετάς όλα σου τα ρούχα στο πλυντήριο για να... ξεμπερδεύεις; Έχε κατά νου πως για να διατηρήσεις τα ρούχα σου σε άψογη κατάσταση θα πρέπει να τα πλένεις όπως τους... αρμόζει.

jhjh 78757

Πάμε, λοιπόν, να δούμε πώς πλένονται 5 βασικά υφάσματα:

- Βαμβακερά: Το ύφασμα των βαμβακερών ρούχων είναι πολύ ανθεκτικό, επομένως μπορείς να τα πλένεις άφοβα στο πλυντήριο, προσέχοντας όμως τη θερμοκρασία τους. Μην τα πλένεις σε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες και μην το παρακάνεις με την ποσότητα απορρυπαντικών, μαλακτικών και λευκαντικών!
- Πολυέστερ: Τα ρούχα από πολυεστέρα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, αλλά όχι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Αν τα πλύνεις στο χέρι, φρόντισε το νερό να είναι χλιαρό. Επιπλέον, πρόσεχε σε τι θερμοκρασία θα τα σιδερώσεις.
- Μάλλινα: Τα μάλλινα ρούχα χρειάζονται σούπερ προσοχή, καθώς ένα και μόνο λανθασμένο πλύσιμο αρκεί για να «μπουν»! Μπορείς να τα πλένεις στο χέρι με δροσερό νερό ή να το βάλεις στο πλυντήριο (εφόσον διαθέτει ειδικό πρόγραμμα για πλεκτά). Φυσικά μην ξεχάσεις να ελέγξεις την ετικέτα τους. Αν γράφει dry cleaning μην επιχειρήσεις να... παρακάμψεις αυτή την υπόδειξη.
- Βισκόζη: Τα ρούχα από βισκόζη καλό θα ήταν να τα πλένεις στο χέρι με δροσερό νερό, καθώς το ύφασμά τους είναι αρκετά ευαίσθητο. Αν δε θέλεις να παίξεις με την... τύχη τους δώσε τα για στεγνό καθάρισμα. Θυμήσου: Αν τα πλύνεις μόνη σου, απόφυγε δια ροπάλου το στύψιμο καθώς θα καταστραφεί η γραμμή του ρούχων σου.
- Λινά: Προτίμησε να πλένεις τα λινά ρούχα στο χέρι με χλιαρό νερό, αποφεύγοντας το υπερβολικό τρίψιμο. Αν τα βάλεις στο πλυντήριο, επίλεξε ένα πρόγραμμα σε χαμηλές θερμοκρασίες και χωρίς καθόλου στύψιμο.

Διάβασε ακόμα

Το κόλπο για να μην «μπαίνουν» τα τζιν στο πλύσιμο!

Λεκές από λάδι; Εξαφάνισέ τον με αυτούς τους απλούς τρόπους