Φάε καλά χωρίς να φοβάσαι για την τσέπη σου

Φάε καλά χωρίς να φοβάσαι για την τσέπη σου

Μερικά απλά tips για να μην χρεοκοπείς κάθε φορά που πας στο σούπερ μάρκετ.

Πρέπει να το παραδεχτείς, δεν είναι πως δεν προλαβαίνεις να πας στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσεις και το ψυγείο σου είναι μονίμως άδειο. Κατά βάθος φοβάσαι ότι θα είσαι αυτή που θα πάει για τα βασικά και θα καταλήξει στο ταμείο με όλα τα ράφια. Τι πράγμα και αυτό, να καταλήγεις να καταθέτεις τον μισό σου μισθό για πράγματα που θα μπορούσες να αποφύγεις ή να αντικαταστήσεις με άλλα πιο φθηνά.

Τέρμα όμως το άγχος, τα βήματα είναι απλά και θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε να πελαγώνετε. Πράγμα που θα ωφελήσει και εσάς αλλά και την τσέπη σας.

1.Μπαχάρια, μυρωδικά και ό,τι άλλο δεν κατάγεται από την χώρα σου είναι φτηνότερα αν τα αγοράζεις από brands της χώρας προέλευση τους. Είναι πιο αυθεντικά και το άρωμα και η γεύση τους αυθεντική.

2.Γιατί να ψωνίζεις πεπόνια τον Γενάρη και να μην απολαμβάνεις τα φρούτα και τα λαχανικά στην εποχή τους; Τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής είναι πολύ πιο φτηνά από αυτά του θερμοκηπίου και κυρίως πιο γευστικά και μυρωδάτα. Τέρμα το λάχανο το καλοκαίρι λοιπόν.

3.Να τρως λιγότερο κρέας και δώσε μία δεύτερη ευκαιρία σε λαχανικά και ψάρια. Όχι μόνο θα εξοικονομήσεις χρήματα αλλά θα κάνεις και καλό στην δικιά σου υγεία αλλά και των δικών σου, αφού μία φορά την εβδομάδα κρέας είναι υπέρ-αρκετό.

4.Γιατί να πάρεις την καινούρια σάλτσα ντρέσινγκ που είδες στην διαφήμιση και να μην φτιάξεις μία μόνη σου με τα υλικά που έχεις στο σπίτι; Θα είναι σίγουρα πιο οικονομική και σε διαβεβαιώνουμε περισσότερο υγιεινή.